Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan HDP’nin “Kardeş Aile Kampanyası”na destek çağrısı

Demirtaş’tan HDP’nin “Kardeş Aile Kampanyası”na destek çağrısı

HABER MERKEZİ – HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin “Kardeş Aile Kampanyası”na destek çağrısında bulunarak, “Dayanışmayı büyütün ve insan olmanın erdemlerini yüceltin. Bütün dayanışma kampanyaları çok anlamlı ve önemlidir” dedi.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin “Kardeş Aile Kampanyası”na destek çağrısında bulundu.

Avukatları aracılığıyla mesaj gönderen Demirtaş, yaşanan Covid-19 salgını sürecinde dayanışmanın önemine işaret ederek, “Tüm dostlarımızı dayanışmayı büyütmeye, Kardeş Aile Kampanyasına katılmaya çağırıyorum” dedi.

Demirtaş’ın konuya ilişkin mesajı şöyle:

“İnsanlığın karşı karşıya olduğu bu zorlu zamanlarda dayanışmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Siyasi çıkarları, iktidarları, koltukları uğruna insanların hayatını hiçe sayan kirli siyaset zihni elbette günü geldiğinde halka hesap verecektir.
“Ayrımcı, kamplaştırıcı, kutuplaştırıcı politikalar moralimizi bozmasın. Sizler öncelikli olarak kendi sağlığınızı ve toplumun sağlığını korumalısınız. Öfkenizi de kurulacak ilk sandığa kadar saklayın. Çünkü siz halksınız ve öz gücünüzle de her şeyi daha güzele çevirebilirsiniz. Ne yaparsanız yapın insani değerlerin yok edilmesine izin vermeyin. Dayanışmayı büyütün ve insan olmanın erdemlerini yüceltin. Bütün dayanışma kampanyaları çok anlamlı ve önemlidir.
“Bu vesileyle HDP’nin Kardeş Aile Kampanyası da büyütülmeli, yaygınlaştırılmalıdır. Tüm dostlarımızı dayanışmayı büyütmeye, Kardeş Aile Kampanyasına katılmaya çağırıyorum. Hepinize yürekten sıcak sevgiler.”

“Kardeş Aile Kampanyası” nedir?

HDP, Mart ayında Corona virüsü salgının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla “Kardeş Aile Kampanyası” başlatmıştı.

Kampanya kapsamında, ekonomik açıdan zor durumda bulunan, ihtiyaç duyan, salgın sebebiyle işsiz kalmış, salgın tehdidine rağmen çalışmak zorunda olan aileler önceleneceği ifade edilmişti.

Partinin il ve ilçe örgütleri “Dayanışmacı Kardeş Aile” ile ihtiyaç sahibi “Kardeş Aile”nin iletişime geçmelerini sağlıyor.

Kampanya süresince “bir elin verdiğini diğer el görmez” şiarı esas alınıyor.


HDP’nin kampanyasının detaylarına BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
Kadir Şeker'e Covid-19 tanısı konuldu, tahliye edilmedi
Sonraki Haber
EBA'da "Jiyan"a yasak Meclis gündeminde