Ana SayfaGüncelGazeteci Kanbal’a ‘Soylu’ya hakaret ettiği’ iddiasıyla soruşturma

Gazeteci Kanbal’a ‘Soylu’ya hakaret ettiği’ iddiasıyla soruşturma

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ahmet Kanbal’a sosyal medya paylaşımında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ‘hakaret ettiği’ iddiasıyla soruşturma açıldı.

Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı.

Hakkında, “Görevlerinden dolayı kamu görevlilerine hakaret” ve “Devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddialarıyla soruşturma açılan Kanbal, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, ifade verdi.

Kanbal’a, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yaptığı “Batacak olan gemiyi ilk önce fareler terk eder… Evrensel bir sözdür… Fareler gidince gemi de batar…” paylaşımının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa kararıyla ilgili olup olmadığı soruldu.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan Cuma akşamı saat 22.00 sularında, büyükşehir statüsündeki 30 il ile Zonguldak’ta 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

Söz konusu kararın yasağın başlamasına 2 saat kala duyurulması tepki çekerken, karardan sonra çok sayıda yurttaşın fırın ve marketlere giderek alışveriş yaptığı ve ‘sosyal mesafe’yi ortadan kaldırdığı görülmüştü.

Gelen eleştiriler üzerine Soylu, sokağa çıkan insan sayısının abartılacak boyutta olmadığını savunarak, “250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” demişti.

Eleştiriler sürerken Soylu, “İşin başından itibaren sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleşen bir süreç yönetimi ortadadır” ifadesini sarf etmişti.

Dün gece saatlerinde Soylu, görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Soylu’nun bu duyurusunun ardından insanlar sosyal medyada fikirlerini dile getirmişti.

Ancak İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir” denilmişti.

Gelişmelerin ardından Soylu, gece attığı “istifa” mesajın silerek yeni bir tweet paylaşmıştı: “Milletimizin hizmetinde yola devam inşallah…”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adalet Bakanı: Cezaevlerinde üç mahkum 'Corona'dan öldü
Sonraki Haber
130 kadın örgütünden imza kampanyası: Corona'da kadınlar birlikte güçlü