Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku’nun ailesi Erdoğan’la görüştü

Gülistan Doku’nun ailesi Erdoğan’la görüştü

HABER MERKEZİ – Dersim’de bir yıldan uzun süredir haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşmede Erdoğan’ın “hukuki olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız” dediği aktarıldı.

Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’dan hala bir iz yok.

21 yaşındaki Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma devam ederken geçtiğimiz günlerde baş şüpheli konumda yer alan Zaynal Abakarov’un üvey babası polis Engin Yücel, meslekten ihraç edilmişti.

Söz konusu bir yıldan uzun süredir kendisinden haber alınamayan Gülistan’ın ailesi Elazığ’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Erdoğan, Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen depremin birinci yılı dolaysıyla kente ziyarette bulundu.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, burada Tunceli Valisi Mehmet Ali Ozkan aracılığı ile Doku ailesi Erdoğan’la bir araya geldi.

Gülistan’ın annesi Bedriye ve babası Halit Doku’nun katıldığı görüşmeye ablası Aygül Doku da telefonla bağlandı.

“Erdoğan, ‘elimizden gelen her şeyi yapacağız’ dedi”

Görüşmeye dair bilgi veren abla Aygül Doku, şunları söyledi:

Annem ve babam Elazığ’da yüz yüze görüştü. Ben de görüşmeye telefonla katıldım. Gülistan’ın bulunmasını istedik. Gülistan’ın nerede olduğunu Zaynal biliyor. Doğruları söylerse Gülistan’a ne olduğu cevabı bulunur dedik.

Bizim bu talebimize, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı olarak, hukuki olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın. Barajda aramalar konusunda elimizden geleni yaptık ama bulamadık’ dedi. Hukuki olarak olayın üzerinde duracaklarının sözünü verdi. Biz de umutluyuz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
EFA: Leyla Güven serbest bırakılmalı, tecrit son bulmalı
Sonraki Haber
Avrupa Konseyi: Kavala’nın serbest kalması rica değil, bağlayıcı hukukun gereği