Ana SayfaGüncelTutuklu gazetecilerin 18’er yıla kadar hapsi isteniyor

Tutuklu gazetecilerin 18’er yıla kadar hapsi isteniyor

HABER MERKEZİ – Libya’da hayatını kaybeden bir MİT görevlisine ilişkin haberlerin yayınlanması sonrası başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede aralarından tutuklu altı gazetecinin de olduğu sekiz kişi hakkında 18’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Libya’da hayatını kaybeden bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin Manisa’daki cenazesine ilişkin haberin yayınlanması sonrası başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma kapsamında Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç tutuklanmıştı.

Milliyet’ten Elif Altın’ın haberine göre iddianamede, altısı tutuklu sekiz kişi hakkında “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” iddialarından 7’şer yıldan 18’er yıla kadar hapis isteniyor.

Sabah gazetesinden Atakan Irmak’ın haberine göre ise tutuklu gazetecilerin yanı sıra iddianamede adı geçen diğer iki kişi şöyle: BirGün gazetesi yazarı Erk Acarer ve CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E.E.

Savcılık tarafından mahkemeye gönderilen iddianamenin kabul edilmesi durumunda yargılamanın başlaması bekleniyor.

Ne olmuştu?

Odatv haber sitesinin Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabiri Hülya Kılınç, 5 Mart’ta çıkarıldıkları mahkemece “MİT Kanunu’na muhalefet” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutuklamaya gerekçe olarak “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haber gösterilmişti.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da soruşturmaya dahil edilmiş, 6 Mart’ta ifade vermek için gittiği İstanbul Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Söz konusu soruşturma genişletilerek Yeni Yaşam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve editör Semiha Alankuş ile Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel de ifadeye çağrılmıştı.

6 Mart’ta İstanbul Adliyesi’nde ifade veren gazeteci ve yazarlar çıkarıldıkları mahkemece yurtdışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Yeni Yaşam editörü Alankuş ise savcılık tarafından alınan ifadesini ardından serbest bırakılmıştı.

Ancak savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Çelik ve Keser, İstanbul 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etme” iddiasıyla 8 Mart’ta tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TTB, Dr. Erdinç Şahin'in ölümünü Sağlık Bakanı'na sordu
Sonraki Haber
24 Nisan: Erdoğan’dan Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a mektup