Ana SayfaDünyaNijerya açıklarında Türkiye’den bir şirkete ait gemiye saldırı

Nijerya açıklarında Türkiye’den bir şirkete ait gemiye saldırı

HABER MERKEZİ – Nijerya’dan yola çıkarak Güney Afrika’ya doğru ilerleyen Türkiye merkezli bir şirkete ait konteyner gemisine saldırı düzenlendi. Gemideki 19 mürettebattan 15’inin kaçırıldığı, birinin de öldürüldüğü bildirildi.

Nijerya’nın Lagos kentindeki limandan yola çıkarak Güney Afrika’nın Cape Town kentine doğru ilerleyen Mozart isimli Türkiye’den bir konteyner gemisi, saldırıya uğradı.

İstanbul merkezli Boden Denizcilik şirketine ait geminin, Gine Körfezi’nde Sao Tome’nin 100 deniz mili açığında saldırıya uğradığı duyuruldu.

Gemide 19 mürettebat bulunduğu, aralarından 15’inin kaçırıldığı, birinin de öldürüldüğü bildirildi. Üç mürettebatın ise gemide kaldığı belirtildi.

Saldırıda yaşamını yitiren mürettebatın Azerbaycan vatandaşı olduğu öğrenildi.

Sosyal medyada paylaşılan ve geminin kaptanlarından Furkan Yaren’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında da, Yaren’in, “Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Tüm kabloları sökmüşler, hiçbir şey çalışmıyor, sadece radar çalışıyor. Rota verdiler, verdikleri rotada götürüyorum gemiyi” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin kaçırılan mürettebatın bulunması için girişimler başlattığı bildirilirken, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile iki kez telefonda görüştüğü aktarıldı.

Diğer yandan AA, Erdoğan’ın, geminin saldırıdan kurtulan üç personeliyle Gabon’a doğru hareket ettiği bilgisini aldığını duyurdu.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ise geminin Gabon karasularına ulaştığını bildirdi ve “Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz” dedi.

Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Gine Körfezi’nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00’de Gabon’un Gentil Limanı’na demirledi” açıklaması yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şırnak’ta da birçok bölge 1 yıl süreyle yasaklandı
Sonraki Haber
Metropoll anketi: Başkanlık sistemine destek en düşük seviyede