Ana SayfaCezaevleri‘Corona’ya yakalanan hasta tutuklu Yıldırım’ın eşi: Ölümle burun buruna

‘Corona’ya yakalanan hasta tutuklu Yıldırım’ın eşi: Ölümle burun buruna

HABER MERKEZİ – Corona virüsü testi pozitif çıkan kanser hastası tutuklu Deniz Yıldırım’ın eşi Birsen Yıldırım, “ölümle burun buruna” olduğunu belirttiği eşinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Elazığ 1 No’lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Hozat İlçe Başkanı Deniz Yıldırım’ın Corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Geçtiğimiz aylarda kolon kanserine yakalanan Yıldırım, ameliyat geçirip iyileşme süreci kapsamında bağırsakları dışarıda bir vaziyette cezaevi koşullarında yaşam mücadelesi veriyordu.

23 Haziran’da Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım’ın hastanedeki Covid-19 tedavisi sürüyor.

Yıldırım için yapılan tahliye başvurularına ise olumlu yanıt verilmiyor.

Deniz Yıldırım’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla ailesi tarafından başlatılan imza kampanyası da sürüyor.

Hasta tutuklu Yıldırım’ın eşi Birsen Yıldırım, 85 kilodan 65 kiloya düştüğünü belirttiği eşinin “ölümle burun buruna” olduğunu ifade etti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ayşe Sürme’ye konuşan Yıldırım, eşi hakkında Corona virüsüne yakalandığından bu yana hiçbir haber alamadığını belirterek, şunları söyledi:

“Zaten ameliyat olduğu için bağışıklık sistemi zayıfladı. Bu hastalığı atlatabilmesi için bağışıklık sistemi çok güçlü olmalıdır. Cezaevi koşullarında beslenme, korunma yok. Özellikle ağır hasta tutukluların bakıma ve beslenmeye ihtiyacı var. Başvurular yaptığımızda ev hapsine bile razıydık. Bize direk ret cevabı geldi.”

Eşinin 5 yıl önce 15 yaşındaki bir çocuğa zorla imzalatılan ifade gerekçesiyle tutuklandığını dile getiren Yıldırım, daha sonra bu kişinin ifadesini geri çektiğini belirtti.

Birsen Yıldırım, “Mahkemede çocuk kendi isteğiyle yapmadığını, baskıyla yaptığını, böyle bir şeyi kabul etmediğini her defasında söylemesine rağmen göz ardı edildi. Devlet eliyle resmen bir insan ölüme terk ediliyor” dedi.

Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na seslenen Yıldırım, ölümler yaşanmadan hasta tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kundaklama iddiası: Ankara'da üç gecekondu yandı
Sonraki Haber
400'den fazla ithal ürüne ek gümrük vergisi getirildi