Ana SayfaKültür-SanatSergiler, film gösterimleri ve fazlası: #dramaqueerpride etkinlikleri başladı

Sergiler, film gösterimleri ve fazlası: #dramaqueerpride etkinlikleri başladı

HABER MERKEZİ – Salgın nedeniyle İstanbul Sanat Derneği / dramaqueer de Onur Haftası’nı online etkinliklerle kutluyor. Etkinlik takviminde DJ performansları, sergiler, video performanslar, kitap sohbetleri, film gösterimleri var.

28’inci İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası “Ben Neredeyim” teması ile 22 Haziran’da başladı.

Etkinlikler Covid-19 pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleşiyor ve 28 Haziran’a dek sürecek.

İstanbul Sanat Derneği / dramaqueer de online etkinliklerle Onur Haftası’nı kutluyor.

“Pandemi sürecinde yan yana gelmenin alternatif yollarını bulan, dayanışmanın gücüyle bu süreci güçlü atlamaya çalışan tüm lubunyaları #dramaqueerpride etkinliklerine davet ediyoruz” sözleriyle çağrı yapıyor.

Kolektifin sunuşuyla etkinlik takvimi şöyle:

  • Bu yıl da geçen yılki gibi #dramaqueerpride tanıtım videomuzun starı Krutzog. Sislerin arasından sarı saçlarını savurarak dans eden Krutzog, Afroditi kıskandıracak gibi! Krutzogaynı zamanda hazırladığı Chromaticaplaylist’i ile online sayfamızda DJ performansı ile yer alacak.
  • Onur haftasına özel #QueerWall serisinin üçüncüsüne yaratıcı montaj ve kolajları ile sosyal medyanın kitch fenomeni Hala Diva’nın MAMA VE SU isimli sergisi ile devam ediyoruz.
  • Queer performans sanatçısı Enes K’nın yer aldığı “Akışka’nın Yolu Uzun” isimli videosu, Yönetmen Efe Durmaz (a.k.a Efemine) tarafından çevresindeki lubunyaların kolektif olarak katkı sağladığı “Gezegen L” video klibi, drag performans sanatçısı Lucis Destroya’nın “I don’t need a hero” isimli performans videoları SELF NON-CONTROL isimli video sergimizde  yer alacak. Demhat Bella Aksoy, Larissa ve Nilgün Küçükbatman’ın video işleri de aynı sergide izlenebilecek.
  • Aktivist Gani-Meth’in yazılarından oluşan, Onur Çimen tarafından derlenen ve Stockholm Üniversitesi Kültür ve Estetik bölümünün katkılarıyla hazırlanan “Saygı Duruşuna da Kalkmıycam” isimli yeni kitabı üzerine Onur Çimen ve Ganimeth’in de katılacağı bir video sohbet  gerçekleştireceğiz.
  • Yönetmen Fehmi Öztürk’ün başrolünde dragqueen Kika’nın yer aldığı, uluslararası festivallerden ödüller alan “FreeFun” isimli filmini youtube sayfamızdan yayınlayacağız. Film gösteriminin ardından Kika ve Fehmi ile film üzerine konuşacağız.

Etkinlikler dernek mekanınınn sanal olarak tasarlanan sayfasından ve YouTube üzerinden hafta boyunca takip edilebilir. Etkinlikler için şu adrese bakabilirsiniz.


“Ben Neredeyim”: İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası başladı




Önceki Haber
NotaBene’den iki yeni edebiyat kuramı kitabı
Sonraki Haber
Tek kurşun