Ana SayfaGüncel‘Demokrasi Buluşmaları’nın İstanbul startı Saraçhane Parkı’nda verildi

‘Demokrasi Buluşmaları’nın İstanbul startı Saraçhane Parkı’nda verildi

HABER MERKEZİ – HDP’nin başlattığı ‘Demokrasi Buluşmaları’nın İstanbul startı, Saraçhane Parkı’nda verildi. Buluşmada konuşan HDP milletvekili Tiryaki, “20 Haziran tarihinde Hakkari’den Edirne’den başlattığımız demokrasi yürüyüşünü işte bugün yoksulluğa ve savaşa hayır demek için demokrasi buluşmaları ile taçlandırıyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ‘Demokratik Mücadele Programı’ kapsamında başlattığı “Demokrasi Buluşmaları”nın İstanbul startı verildi.

“Hep Birlikte Savaşa ve Yoksulluğa Hayır Buluşması” sloganıyla Fatih’te bulunan Saraçhane Parkı’nda halk ve demokrasi güçleriyle bir araya gelindi.

Buluşmaya Hakların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri İdil Uğurlu ve Sedat Şenoğlu, HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz, Mehmet Rüştü Tiryaki, Musa Piroğlu, Garo Paylan, Oya Ersoy, HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, 78’liler Derneği Sözcüsü Celalettin Can, Barış Anneleri, HPD MYK ve PM üyeleri, emek ve sendika örgütlerinin temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

“Yoksulluk kaderimiz değil, diye burada buluştuk”

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre, buluşmada ilk olarak söz alan HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Elif Bulut, HDP’nin umut olduğunu ve umudun dimdik ayakta olduğunu söylemek için burada toplandıklarını söyledi.

“Savaşa karşı barışa susamışlar olarak buradayız. Yoksulluk kaderimiz değil, diye burada buluştuk” diyen Bulut, HDP’nin İstanbul’da önümüzdeki günlerde yapacağı programa katılım çağrısında bulundu.

Ardından söz alan HDP İstanbul İl Örgütü Eşbaşkanı Erdal Avcı da, ülkenin kırk yıllık kronikleşmiş savaş ve yoksulluk sorunu olduğunu, bunlarla ilgili çözüm önerilerini sunmak için kampanya başladıklarını ifade etti.

Çözüm önerilerinin toplumun gündeminde canlı tutmak için bir yola çıktıklarını vurgulayan Avcı, “Darbelere karşı olan yürüyüşümüzü 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne kadar coşkulu bir şekilde yürüteceğiz” diye konuştu.

HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu ise milyonların taleplerini dillendirmek için alanda olduklarını söyleyerek, iktidarın bu durumu hazmetmediğini belirtti.

Yaşanan sorunlarının nedeninin belli olduğunu ve bu sorunların çözüm adresinin de belli olduğunu belirten Uğurlu, “Çözüm, devrilen masaya dönmek ortak bir mutabakat sağlamaktır” dedi.

Polislerin sürekli anons yapmasına tepki göstererek konuşmasına başlayan HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ise şunları söyledi:

 “AKP, 2002 yılında iktidara geldiğinde 3Y’ye (yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar) karşı olduklarını diyorlardı. Bu 18 yılda gördük nasıl bir iktidar olduklarını. Tarihin en yasakçı yönetimlerinden birini sergilediler.
“Sadece Van’da 2020 gündür toplantı yasak, basın açıklaması yasak, protesto haklarının tamamı yasak! AKP, yolsuzluklara karşıyız diyerek iktidara geldi, Türkiye ekonomisinin en büyük payını 5 şirket arasında bölüştürdü. İşte bunlar bugün bize, biz yolsuzlukla mücadele ediyoruz diyorlar.
“Bir de her yerde yüksek sesle bağırıyorlar, ne diyorlar; ‘siz bir tane kurşun kaç para biliyor musunuz’ diyorlar. Biz bir kurşun kaç para bilmek istemiyoruz, siz açlık ve yoksullukla mücadele eden insanların tencereleri kaç paraya kaynıyor siz onu biliyor musunuz?”

“20 Haziran tarihinde Hakkari’den Edirne’den başlattığımız demokrasi yürüyüşünü işte bugün yoksulluğa ve savaşa hayır demek için demokrasi buluşmaları ile taçlandırıyoruz” ifadelerini kullanan Tiryaki, sözlerini “Türkiye’nin dört bir yanında yeniden sokaktayız, yeniden direniyoruz ve demokrasiyi haykırmaya devam edeceğiz. AKP ve MHP gidecek ve biz dimdik ayakta olacağız” diyerek bitirdi.

İstanbul Programı

“Demokrasi Buluşmaları”nın İstanbul programı şu şekilde devam edecek:

  • “Hep Birlikte Adalet İçin Buluşma” şiarıyla 20 Temmuz saat 18.00’da HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ın katılımıyla, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenler için partinin Kadıköy İlçe binası önünde anma etkinliği düzenlenecek.
  • “Hep Birlikte Gençlik Buluşmaları” şiarıyla 22 Temmuz saat 17.00’da HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın katılımı ile Şişli Maçka parkında buluşma gerçekleştirilecek.
  • Partinin “Hep Birlikte Ekolojik Bir Yaşam İçin Buluşma” şiarıyla yapacağı son buluşma ise 24 Temmuz saat 18.00’da gerçekleştirilecek. Atakent Tören Alanı’nda yapılacak buluşmada, ekoloji hareketleriyle bir araya gelinecek.

Diyarbakır’da ‘Demokrasi Buluşmaları’: Savaş politikalarına karşı barış için buradayız




Önceki Haber
Zonguldak’ta maden ocağında iş cinayeti: Bir işçi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
"Huysuz Virjin” olarak tanınan Seyfi Dursunoğlu hayatını kaybetti