Ana SayfaEğitimKYK’den kredi ve burs ödemelerine ilişkin açıklama

KYK’den kredi ve burs ödemelerine ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – KYK, Temmuz ayında bildirimsiz sonlandırılan öğrenim kredi ve burslarına ilişkin yaptığı açıklamada “YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır” ifadelerini kullandı. Duruma tepki gösteren öğrenciler ise eğitim durumlarındaki değişikliklere dair bildirim yapacakları hakkında bilgileri olmadığını vurgulayarak, “Yatay geçiş yapalı aylar olmuş, sorunsuz yatan krediler şimdi mi kesiliyor?” diye sordu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine her ayın 6’sı ile 10’u arasında ödenen öğrenim kredileri, bu ay birçok öğrenciye ödenmemişti.

Tepkilerini sosyal medyadan dile getiren öğrenciler “#KYKdaNelerOluyor” etiketiyle konuyu gündeme taşımıştı.

Öğrenciler, Corona virüsü salgınının yarattığı ekonomik zorluklar sürerken kredilerinin kesilmesiyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtirken, aktif öğrencilikleri devam etmesine rağmen, kurum tarafından herhangi bir bildirim yapılmadan kredilerinin kesildiğini söylüyordu.

Söz konusu duruma ilişkin KYK Genel Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

KYK, tarafından yapılan açıklamada, ”YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür.
“YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır.
“Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır.
“Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz.”

Öğrenciler: Bildirim yapmamız gerektiğine dair bilgimiz yoktu

KYK’nin bu açıklamasına karşın sosyal medya üzerinden tepkilerini sürdüren öğrenciler ise bildirim yapacaklarına dair bilgilerinin olmadığını dile getirdi.

Bazı öğrenciler de geçiş yapmalarının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen bu duruma maruz kaldıklarını belirterek KYK’ye tepki gösterdi:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Ortanormal" çevrimiçi konuşma serisi
Sonraki Haber
İzmir'de kadın cinayeti: Hatice Sevinç evinde öldürüldü