Ana SayfaGüncelAntakya’da esnafı öldüren özel harekat polisi gözaltında

Antakya’da esnafı öldüren özel harekat polisi gözaltında

HABER MERKEZİ – Antakya’da trafik kazası sonrası başka bir araç sürücüyle tartışan özel harekat polisi Sergen Özkanca, esnaf Mustafa Şahin’i öldürmek ve Mehmet Yıldızbaş’ı yaralamaktan dolayı gözaltına alındı.

Hatay’ın Antakya ilçesi Kavaslı Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde, dün akşam izinli olan özel harekat polisi Sergen Özkanca’ın kullandığı otomobil ile sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen bir otomobil çarpıştı.

Kazadan kaynaklı Özkanca ile adı açıklanmayan sürücü arasında yaşanan tartışmaya çevredeki esnaflar da katıldı.

Tıkanan yolun açılmasını isteyen esnaf Mustafa Şahin ve Mehmet Yıldızbaş ile Özkanca arasındaki tartışma büyüdü.

Bunun üzerine silaha sarılan Özkanca, Şahin ve Yıldızbaş’a ateş etti.

Mustafa Şahin yaşamını yitirirken, Mehmet Yıldızbaş ise ağır yaralandı.

Hayati tehlikesi bulunan Yıldızbaş’ın tedavisi devam ederken, yaşamını yitiren Şahin bugün toprağa verilecek.

Serkan Özkanca’nın Facebook hesabından yaptığı paylaşım.

Gözaltına alıann polis Özkanca ise İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Tanıklar yaşananları anlattı

Gazete Duvar’a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir tanık, yaşananları şöyle anlattı:

Bir ses duyduk dışarı çıktık. Tartışma vardı. Polis olan kişi aracına geri döndü beline silah koydu. Silahım var gibi gösterdi. Sonra ‘Sıkarım’ diye bağırmaya başladı. Havaya iki el ateş etti. Bir kısım geri çekildi. Ben o sırada polise haber verdim. Mehmet abiyi silahını almaya çalışırken itti ve ateş etti. Ardından da yanında kim varsa rastgele sıkmaya başladı. Mustafa abi ve Mehmet abi yerdeyken silaha iki mermi daha sürdü. Yani silahı vurmaya hazır hale getirdi.

Olay yerine gelen çevik polisleri, ‘Esnaf, adama saldırmıştır, yoksa niye sıksın’ dedi. Daha olayı anlamadan manipüle etmeye çalıştılar. Polis çok soğukkanlıydı, yüzünde hiçbir belirti yoktu. Silahlı olmanın özgüveni gibi bir izlenim edindim. Gelen polisler ters kelepçe yapıp arka taraftan götürdüler.

Başka bir görgü tanığı ise şunları söyledi:

Tünel çıkışında yaşandı kaza. Esnaf yolun açılması için ve tünelin tıkanmaması için sürücülere ricada bulundu. Polis ‘Size ne lan’ şeklinde cevap verince esnaf; ‘Düzgün konuş kardeş yol tıkanmasın diye söyledik’ dedi. Polis ‘Konuşmayı sizden mi öğreneceğim lan. Hepinize sıkarım.’ dedi ve tartışma büyüdü. Polis, birinin göğsüne 4 el ateş etti. Birine de 3 el ateş etti. Şarjörü bitince değiştirip, esnafa dönüp ‘Üzerime gelmeyin size de sıkarım’ dedi. Sonra polisler gelip gözaltına aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'den Erdoğan'a 'müjde' önerisi
Sonraki Haber
Erdoğan: Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğalgaz bulundu