Ana SayfaToplumsal CinsiyetBaşsavcılık: 10 kişi incelendi, sadece Gülay Uygun’un elinde atış artığı var

Başsavcılık: 10 kişi incelendi, sadece Gülay Uygun’un elinde atış artığı var

HABER MERKEZİ – Haziran ayında evinde ölü bulunan Aleyna Çakır’a daha önce şiddet uygulayan ve şüpheli konumda bulunan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun’un ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, 22 kişinin ifadesi alındı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Ölen şahıs ile cesede ulaşan 9 kişinin el svapları aldırılmıştır. Kriminal inceleme neticesinde sadece Gülay Uygun’un el svaplarında atış artığına rastlanılmıştır” denildi.

Ankara’da 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un annesi Gülay Uygun, 17 Eylül’de dağlık alandaki bir ormanda silahla başından vurulmuş halde bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülay Uygun’un ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gelinen aşamaya dair açıklama yaptı.

Açıklamada, cenazeyi bulan dokuz kişi ile kadının el svaplarının incelendiği ve yalnızca Gülay Uygun’un el svaplarında atış artığına rastlandığı ifade edildi.

Olay yerinde yapılan incelemede, Gülay Uygun’a ait cep telefonu ile bir adet tabanca, boş kovan ve 6 adet fişek bulunduğu kaydedildi.

Kadının telefonunun Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtilerek, inceleme ve raporlama işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

‘Tabancada mukayeseye elverişli parmak izi yok’

Olay yerinde bulunan silahtaki parmak izi incelemesinin sonuçları da şöyle anlatıldı:

Olay yerinde bulunan ve olayda kullanıldığı değerlendirilen 7,65 mm tabanca ile kovan üzerinde kriminal inceleme yaptırılmış, olay yerinde bulunan kovanın bu tabanca ile atıldığı tespit edilmiştir. Tabanca üzerinde yapılan parmak izi çalışmasında mukayeseye elverişli parmak izi tespit edilememiştir.

Gülay Uygun’un HTS kayıtlarının temini için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na müzekkere yazıldığı ve bunun cevabının beklendiği belirtildi.

İntihar notu incelemelede

Açıklamada, otopsi işlemleri ve Gülay Uygun’un bıraktığı iddia edilen intihar mektubu üzerinde yapılan incelemeye dair de bilgi verildi.

Otopsi işlemleri esnasında Gülay Uygun’dan alınan kan örneği ile olay yerinden temin edilen bulgu ve materyaller üzerinde mukayeseli inceleme yapılması yönünde gerekli talimatlar verilmiştir. Ölü muayenesi ve otopsi neticesinde Gülay Uygun’un kafa sağ temporal üst bölgede giriş ve oblik seyirle sol temporal bölgede çıkış olmak üzere tek bir ateşli silah mermi çekirdeği giriş ve çıkışı tespit edilmiştir.

Biyolojik ve kimyasal incelemelerin tamamlanmasından sonra ayrıntılı olarak tanzim edilecek otopsi raporu Cumhuriyet Başsavcılığımıza gönderilecektir. Olay yerinde ele geçirilen iki sayfalık intihar mektubu olarak değerlendirilen not aslı alınmış, not aslı üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasından sonra, notta yer alan yazıların Gülay Uygun’un eli ürünü olup olmadığı yönünde kriminal inceleme yapılmasına dair gerekli talimat verilmiş olup bu kapsamda incelemeler devam etmektedir.

Gülay Uygun’un olay günü saat 08.56’da evinden çıkarak bir taksiye bindiği, buna ilişkin çevre binalarda kamera görüntüsü çalışması yaptırıldığı, taksi sürücüsünün tespit edilerek ifadesinin alındığı bildirildi.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar 22 kişinin ifadesinin alındığı belirtilerek, soruşturmanın sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümü

Aleyna Çakır

Ankara Keçiören’de yaşayan Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilmişti.

Aleyna’nın cenazesini bulduğunu ve intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Ümitcan Uygun’un kadını darp edip, bayılınca da görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Aleyna’nın daha önce Uygun ve onun arkadaşı E.Ö. tarafından darp edildiğini belirterek, emniyete şikayette bulunduğu ancak erkeklerin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Uygun hakkında yalnızca ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından 1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştı.

30 Haziran’da ise olayın intihar olmayabileceğine dair verilerin yer aldığı otopsi raporu çıkmıştı. Ailesi, Aleyna Çakır’ın otopsi sonucuna dayanarak ve daha önce kızlarına şiddet uyguladığını vurgulayarak Ümitcan Uygun’u cinayetten sorumlu tutuyor.

Ümitcan Uygun

Adli Tıp raporunda Aleyna’nın vücudunda ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişki yaşadığına dair bulgular var. Rapora göre kadının tırnaklarında deri örnekleri de bulundu.

Aleyna’nın cinsel saldırıya maruz bırakılıp bırakılmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yapılmasına karar verilmişti.

Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, Ümitcan Uygun’un ifadesinin cinayet ekipleri değil polisler tarafından alındığını, soruşturmada sorulmayan birçok soru ve eksik kalan birçok parça olduğunu söylemişti: “Kendisinden herhangi bir DNA örneği alınmamış, gözaltında tutulmamıştır. Yapılması gerekenler tam yapılmamış. Ben burada sorgulamada büyük hatalar ve eksiklikler olduğunu düşünüyorum.”


‘İntihar etti’ denilen Aleyna’yı darp eden Ümitcan Uygun hakkında işlem yapılmıyor

Ümitcan Uygun, ‘intihar etti’ denilen Aleyna’yı darp edip, görüntüleri paylaşmış


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakan Soylu ile AYM Başkanı Arslan arasında tartışma büyüyor
Sonraki Haber
Şeyh Said'in ismi asıldığı meydandan silinmek isteniyor