Ana SayfaDünyaErivan “Türk F-16’sı uçağımızı düşürdü” dedi, Ankara’dan yalanlama geldi

Erivan “Türk F-16’sı uçağımızı düşürdü” dedi, Ankara’dan yalanlama geldi

HABER MERKEZİ – Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken, Erivan’dan Ankara’ya yönelik bir suçlama geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Türkiye’ye ait bir F-16’nın, Ermenistan’a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü öne sürdü. İletişim Başkanı Altun iddiayı yalanladı.

Ermenistan, Su-25 tipi bir savaş uçağının, Azerbaycan’daki Gence üssünden havalanan Türkiye’ye ait bir F-16 savaş uçağı tarafından düşürüldüğünü ve pilotun öldüğünü öne sürdü.

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

Türkiye Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 savaş uçakları bu sabah 10:30’da Azerbaycan Cumhuriyeti’ndeki Gence Hava Üssü’nden havalandı. Muharip bir görevi yerine getiren Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-16 savaş uçağı, Ermenistan Hava Kuvvetleri’ne ait Su-25 tipi bir uçağı Ermenistan hava sahasında vurdu. Pilot kahramanca öldü.

Türkiye ise Ermenistan’ın bu iddiasını yalanladı.

Bloomberg’in aktardığına göre İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye, Ermenistan’ın uçağını vurmadı” dedi ve ekledi: “Ermenistan böyle ucuz propaganda oyunlarına başvuracağına, bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilsin.”

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Türkiye’nin Ermenistan’a ait Su-25 tipi savaş uçağını düşürdüğü iddiasını yalanladı.

Görsel: DW

Aliyev: Türkiye çatışmalarda taraf değil

Bu arada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile süren çatışmaları hakkında, Türkiye’nin çatışmaya taraf olmadığını ve bölgedeki rolünün istikrar sağlayıcı nitelikte olduğunu söyledi.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Aliyev, Ermenistan ile Dağlık Karabağ bölgesi konusunda herhangi bir görüşme olasılığının olmadığını ve Erivan’ın taleplerinin karşılanamaz olduğunu ifade etti.

BMGK toplanacak

Öte yandan Ermenistan ve Azerbaycan arasında statüsü anlaşmazlık konusu olan Karabağ bölgesindeki şiddetli çatışmalar üçüncü gününe girerken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi olağanüstü gündemle toplanacak.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, toplantı öncesi yaptığı açıklamada her iki tarafa da ‘şiddeti durdurun’ çağrısı yaptı: “İki taraf da şiddeti durdurmalı ve mümkün olan en kısa sürede kapsamlı müzakerelere yeniden başlanması için Minsk Grubu’yla birlikte çalışmalıdır.”

Minsk Grubu; Rusya, Fransa ve ABD’den oluşuyor.


Karabağ’da çatışmalar üçüncü gününde: Ne oluyor, kim ne diyor?


Karınca, Sputnik, Duvar, BBC Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul metrosunda fotoğrafçı Umut Kaçar ile 10 yaşındaki kızına şiddet
Sonraki Haber
Osman Kavala hakkında ikinci iddianame