Ana SayfaGüncelCHP, Çakıcı’yı ağırlayan Edirne Belediye Başkanı hakkında inceleme başlattı

CHP, Çakıcı’yı ağırlayan Edirne Belediye Başkanı hakkında inceleme başlattı

HABER MERKEZİ – CHP, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı makamında ağırlayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan hakkında inceleme başlattı. Aralarında İlhan Cihaner’in de yer aldığı “Gelecek İçin Biz” oluşumu da yazılı bir açıklama yaparak Gürkan’a tepki gösterdi.

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz günlerde Nisan ayında infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edilen suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’yı makamında ağırlamıştı.

Recep Gürkan ziyareti sosyal medya hesabından, “Sayın Alaattin Çakıcı, Belediyemizdeki Ulu Önderin 4 gece konakladığı Atatürk Odası’nı ve bizleri ziyaret etti. Kendilerine Atatürk portresi ve Belediyemiz tarafından basılan Nutuk kitabını hediye ettik” şeklinde bir açıklama yaparak duyurmuş ve ziyarete ilişkin fotoğrafları da paylaşmıştı.

Bu görüşmeye CHP’deki pek çok isimden tepki geldi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre Gürkan, partililere görüşmenin spontan ve “Alaattin Çakıcı’nın geçmişte cezaevinden arkadaşı olan ortak bir arkadaşlarının talebi doğrultusunda” gerçekleştiğini söyledi.

Görüşmeye tepki gösteren bazı genel merkez yöneticilerinin, Gürkan’ı arayarak bilgi alıp, duydukları rahatsızlığı ilettiği aktarıldı.

Olayla ilgili inceleme başlatan CHP yönetiminin disiplin süreci dahil bütün seçenekleri değerlendirdiği kaydedildi.

CHP’li üst düzey bir yönetici, Gürkan’ın tavrına anlam veremediklerini ve son derece yanlış bulduğunu belirterek, disiplin sürecinin işletilip işletilmeyeceği konusunun yetkili kurullarda değerlendirileceğini belirtti.

Yönetici, “Kendisiyle görüşüp, bilgi aldık. O da kendince açıklamalarda bulundu. Bu gerekçeleri yetkili kurullarımız değerlendirir ve buna göre bir karar verir. Kendisi aslında deneyimli bir belediye başkanımız. Geçmişte milletvekilliği de yaptı, gerçekten açıklaması zor” dedi.

“Toprak altında olan tüm ‘arkadaşlar’ bize bakıyor”

Ayrıca CHP’den Gürkan-Çakıcı görüşmesine dair bir tepki de eski parti meclisi üyesi ve milletvekili İlhan Cihaner ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in de yer aldığı “Gelecek İçin Biz” oluşumundan geldi.

“Arkadaşlar, bize bakıyor!” başlıklı yazılı bir açıklama yapan oluşum, “Oysaki o fotoğraf ortaya çıkalı sadece bir hafta olmuştu. 90’lı yıllarda adı derin devletle sıkça anılan dört isim (Alaattin Çakıcı, Mehmet Ağar, Korkut Eken ve Engin Alan) Bodrum’da bir hatıra fotoğrafı çektirmiş ve bu fotoğraf basına servis edilmişti” hatırlatmasında bulundu.

Henüz bu fotoğrafın boyası kurumamışken, Çakıcı’nın CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından “onurla ağırlandığı”na ilişkin fotoğrafın düştüğü belirtilen açıklamada özetle şöyle denildi:

Sanki şehre gelebilecek en değerli kişi gibi ağırlanıyor, yetmiyor Atatürk’ün 1927 yılında Fransız bir fotoğrafçı tarafından çekilmiş orijinal portresi kendisine armağan ediliyordu. CHP Genel Merkezi’nin bu konuya da ‘Fransız kalacağını’ kestirmek pek zor değil.

CHP’de son zamanlarda yaşanan bu tuhaflıklar o kadar çoğaldı ki, artık hiçbir yöneticinin böylesi bir rezalete karşı iki çift laf söylemesi dahi beklenmiyor. Her şeyi geçin, Atatürk’ün orijinal portresinin organize suç örgütü elebaşı olmaktan hüküm giyen birine armağan edilmesini nasıl açıklayabiliriz?

Saçmalık boyutuna varan yeni bir olay cereyan ettiğinde, parti yönetiminin sanki hiçbir şey olmuyormuş gibi başını öteki tarafa çevirmesi kötü bir alışkanlık halini aldı.

CHP’de “kurucunun gözlerinin, kendi emanetine sahip çıkacak bir çift göz aradığı” kaydedilen açıklama, “Ve emin olun, şu anda toprak altında olan tüm ‘arkadaşlar’, sanki dirilecekmiş gibi amansız bir umutla bize bakıyor…Hepimize bakıyor! Siz nereye bakıyorsunuz?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Necla Demir beraat etti
Sonraki Haber
Gülay Güneş boşandığı erkek tarafından öldürüldü