Ana SayfaGüncelGazeteci Necla Demir beraat etti

Gazeteci Necla Demir beraat etti

HABER MERKEZİ – Gazetemizin eski imtiyaz sahibi gazeteci Necla Demir, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Gazete Karınca eski imtiyaz sahibi gazeteci Necla Demir hakkında Ekim 2016’da gazetemizde yayımlanan iki haber gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davada karar çıktı.

Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, iddia makamı Demir’in üzerine atılı suçun unsurları oluşmadığı için beraat talebini yineledi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme, gazeteci Necla Demir’in beraatine hükmetti.

Ne olmuştu?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından gazeteci Demir hakkında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan isimsiz bir ihbar üzerine “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

İhbarda gazetemizde yer alan bazı haberlerde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği ileri sürülmüştü.

Demir hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 18 Mart 2019 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gazetemizin internet sitesinde yer alan haberler incelenerek, bir rapor oluşturulmuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile hazırlanan raporda, “Wikileaks belgelerinden: Erdoğan ülkeyi sivil çatışmaya sürüklüyor” ve “RedHack üyeleri konuştu: Neden Albayrak’ı hacklediler?” haberlerimiz suçlama konusu yapılmıştı.

Soruşturma kapsamında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ifade veren Demir, “adli kontrol” ve yurt dışı yasağı talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Hakimlik ise Demir’in aldığı ifadesi ardından savcılığın taleplerini, “Anılan paylaşımlar incelendiğinde başka kaynaklarca yapılan haberler olduğu, şüphelinin sadece bahsi geçen haberleri hiçbir özel görüş katmadan paylaştığı, şüphelinin suç işleme kastının bulunmadığı ve haber verme saiki ile hareket ettiği” değerlendirmesi yaparak reddetmişti.

Soruşturma sonrası hazırlanan iddianame Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

Davanın 8 Ekim’de yapılan ilk duruşmasında savunma yapan Demir, “Habercilik kastı ile hareket etmiştim, atılı suçlamayı kabul etmiyorum” demiş ve beraatini talep etmişti.

Duruşma savcısı da “hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı ve paylaşımların eleştiri niteliğinde kaldığı anlaşıldığı” gerekçesiyle Demir’in beraatini istemişti.

Afrin haberlerinden de beraat etmişti

Gazeteci Necla Demir hakkında “zincirleme şekilde örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Ocak 2019’da da dava açılmıştı.

Demir hakkında yöneltilen suçlamaların büyük çoğunluğu, 20 Ocak 2018’de başlayan Afrin’e dönük operasyona ilişkin gazetemizde yer alan haber ve röportajlara dayanıyordu.

Bu kapsamda gazetemizin internet sitesinde yer alan 2018 tarihli kimi haberler iddianamede suçlama konusu yapılıyordu.

13 yıla kadar hapsi istenen Demir, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sonucunda beraat etmişti.

  Gazetemizin eski imtiyaz sahibi Necla Demir beraat etti



Önceki Haber
Ahmet Kaya'nın 63. doğum günü: Kızı Melis Kaya babasını yazdı
Sonraki Haber
CHP, Çakıcı'yı ağırlayan Edirne Belediye Başkanı hakkında inceleme başlattı