Ana SayfaGüncelDemirtaş: Erdoğan benden korkuyor

Demirtaş: Erdoğan benden korkuyor

HABER MERKEZİ – Cezaevinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Selahattin Demirtaş, HDP’ye yönelik operasyonların temelinin partiyi tasfiye etmek olduğunu söyledi. Demirtaş, Kobani eylemlerinde olanların sorumlusunun ‘Kobani düştü düşecek’ diyen AKP olduğunu kaydetti. Demokrasi bloğunun gerekliliğine de dikkat çeken Demirtaş, “Muhalefet partileri HDP ile yan yana gelmekte daha cesur olmalı” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’ye yönelik operasyonlar ve gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden T24’ten Şirin Payzın’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, partisine yönelik operasyonların 2009 yılından beri kesintisiz sürdüğünü belirtti.

O günden bu yana 20 binden fazla HDP’li gözaltına alındı veya tutuklandı. Dolayısıyla son siyasi operasyonun zamanlaması manidar değildir. AKP’nin HDP’yi tasfiye etmek amacıyla yürüttüğü amansız saldırıların sonuncusudur sadece. Tabii tutuklananlar kamuoyunca tanınan kişiler olunca daha fazla gündeme geliyor. Yoksa neredeyse her hafta onlarca HDP’li hukuksuzca hapse atılıyor.

“Olanların sorumlusu ‘Kobani düştü düşecek’ diyenler”

Kobani eylemlerinde olanların sorumlusunun AKP olduğuna işaret eden Demirtaş, “Sorumlu ‘Kobani düştü düşecek” diyendir dedi ve ekledi:

Hem hukuki hem siyasi açıdan bu böyledir. Bunu ancak ileriki yıllarda tümden ortaya çıkarabiliriz. Çünkü günümüzde yargı, medya ve bürokrasi “suçlu”nun kontrolünde. İktidar, sorumluluğu HDP’ye yıkarak bir taşla birçok kuş vurmaya çalışıyor ama biz direniyoruz. Ve bu nedenle başaramıyorlar, asla da başaramayacaklar.

“Efkan Ala ve Hakan Fidan her şeyi biliyor”

Demirtaş, olanlara dair Efkan Ala ve Hakan Fidan başta olmak üzere ilgili bürokrasinin her şeyi bildiğini ancak Erdoğan’ın HDP’yi suçlama operasyonuna destek olarak, hakikate sırt çevirmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Selahattin Demirtaş, “HDP’yi kapatmaya mı çalışıyorlar?” sorusuna, “Bunu akıllarına bile getiremezler çünkü HDP yeniden ve öyle güçlü gelir ki, bundan en büyük zararı kendileri görürler” yanıtını verdi.

“Amaç muhalefeti bölmek”

Bu baskıların bir amacının da muhalefeti bölmek olduğunu kaydeden Demirtaş, demokrasi bloğunun ve muhalefet partilerinin dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

Muhalefetin bunu iyi görmesi ve HDP ile dayanışmada ve iş birliğinde daha cesur, daha aktif olması gerekir. Tüm partilerin birbirlerine eleştirileri baki kalmak üzere diyaloğu artırmaları, bu tür operasyonları boşa çıkarır.

“Erdoğan’ın benden korktuğunu biliyorum”

Demirtaş, kendisine yöneltilen “Neden hâlâ tutuklusunuz? Sizce Erdoğan sizden korkuyor mu? Ve ne kadar daha sürecek diye düşünüyorsunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi.

Ben tutuklu değil, siyasi rehineyim. Erdoğan’ın benden bir hayli korktuğunu, çekindiğini net biliyorum. Zaten o nedenle beni burada tutuyor. Ancak ben ve benim gibiler dört duvara sığmayız, işte bunu anlamıyor. Çünkü biz kimsenin adamı değil, halkın, sadece halkın öz evlatlarıyız. Ve halk kendi evlatlarını asla yalnız bırakmaz, bırakmadı. Ne zaman çıkacağımızı falan da hesaplamıyoruz. Sadece direniyoruz. Kazanacağımızdan da eminiz. Biz değil, birileri iktidarları için kaç günleri kaldığını saysın. Biz gün saymıyoruz çünkü.




Önceki Haber
TTB saldırılara yanıt verdi: Söz söylemeye devam edeceğiz
Sonraki Haber
Ayn İsa'daki bombardımanda bir çocuk öldü