Ana SayfaGüncelErdoğan İzmir depremindeki yıkımdan gecekonduları sorumlu tuttu

Erdoğan İzmir depremindeki yıkımdan gecekonduları sorumlu tuttu

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir depreminde meydana gelen yıkımların nedeninin tek katlı binalar ve gecekondular olduğunu ileri sürdü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda düzenlenen AKP Van 7. Olağan İl Kongresi’nde konuştu.

İzmir’deki depremde yıkılan evlerin yerine yenilerini yapacaklarını kaydeden Erdoğan, “Deprem anından itibaren bakan, milletvekili, tüm kurumlarımız, Kızılayımız, AFAD’ımız, hep birlikte İzmirli kardeşlerimizin imdadına koştuk. Şehirlerimizi kanser gibi saran tek katlı veya çok katlı gecekondular nedeniyle acı yıkımlar yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Van’da 9 yıl önce yaşanan depremi hatırlatan Erdoğan, “Van bu şartta yıkımın bu derece hızla telafi edildiği ilk örneklerden biridir. Van’da deprem sonrası binlerce kamu binası ve sosyal tesis inşa ettik” diye konuştu.

Ancak kentte depremden bu yana hala pek çok insan konteynerlarda yaşıyor.

Hedefine yine Fransa’yı koyan Erdoğan, “Fransa başta olmak üzere, kimim ülkelerde yükselen İslam düşmanlığıyla ortaya çıkan çarpık zihniyet batıda devam ediyor. Irkçı saiklerle yola çıkanlar bu duygularını artık gizleme gereği duymuyor. Hz. Muhammed’e yapılan her hakaret tüm Müslümanlara yapılmış sayılır. Hamdolsun milletimiz bu gerçeği gördü” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Oyuncu Sean Connery yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisi: Vaka sayısı 46 milyona yaklaştı