Ana SayfaGüncelErdoğan: Kanal İstanbul projesinde ihale aşamasına geldik

Erdoğan: Kanal İstanbul projesinde ihale aşamasına geldik

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, virüs aşısı için çalışmaların sürdüğünü belirterek, yurttaşların tedbirlere yeteri kadar uymadığını söyledi. Tartışmalı Kanal İstanbul projesine de değinen Erdoğan, projenin ihale safhasına geldiğini ve taleplerin arttığını ifade etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Corona virüsü aşısı ve salgına karşı hayata geçirilen tedbirlere ilişkin konuştu.

“Vaka sayılarının artması, vefatın artması, bunlar şu anda bu süreçteki en önemli, üzüntü duyduğumuz tablodur. Temenni ederiz ki bunları da süratle aşalım” diyen Erdoğan, yurttaşları tedbirlere uymamakla suçladı.

Bilim Kurulu her türlü hazırlığı ve çalışmayı yürütüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyeti önemli. Birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hâlâ kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediklerini, kapalı mekanlarda sigara içtiklerini görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz.

Gündeme geldiği günden bu yana tartışma konusu olan Kanal İstanbul projesine ilişkin de konuşan Erdoğan, projede ihale sürecine girildiğini söyledi.

Önümüzdeki en büyük proje, benim ‘çılgın projem’ dediğim Kanal İstanbul projesidir. Yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yerli ve küresel, bunlar var. Dikkat ederseniz şu an itibarıyla yine yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Altyapı, üstyapı olarak yatırımlarımız devam ediyor. Ama bunlar içerisinde dikkate değer bir numaralı proje Kanal İstanbul’dur. Projenin mimari ve teknik boyutu hazırdır ve artık işin ihale safhasına gelmiştir.

Bu görüşmeleri de Ulaştırma Bakanlığımızla Çevre Şehircilik Bakanlığımızı birleştirerek ‘bu işi beraber yürüteceksiniz’ dedim. Bu adımı da en kısa zamanda atarak Kanal İstanbul projesiyle İstanbul çok daha farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda da çok daha farklı bir güce ulaşacaktır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Malatya'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Sonraki Haber
Dokuz ilde ev baskınları: Çok sayıda gözaltı var