Ana SayfaGüncelMA ile iki baro başkanına soruşturma

MA ile iki baro başkanına soruşturma

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ile bir hakim arasındaki tartışmaya tepki gösteren 53 baronun açıklamasını haberleştiren Mezopotamya Ajansı’nın muhabiri, sorumlu yazıişleri müdürü ve imtiyaz sahibi ile haberi paylaşan Antep ve Antalya baro başkanları hakkında soruşturma açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Ekim 2018’de Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yapılan baskında elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen ev baskınlarında aralarında siyasetçiler, aktivistler, hukukçular, gazeteciler ve sendikacıların da olduğu 43 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan isimlerden avukat Berdan Acun, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, Acun’u savunduğu sırada nöbetçi Sulh Ceza Hakimi ile arasında bir tartışma yaşanmıştı.

Tartışma sonrası ise duruma tepki gösteren 53 baro ortak açıklama yapmıştı.

Yapılan bu açıklamayı haberleştiren Mezopotamya Ajansı’nın (MA) muhabiri, sorumlu yazıişleri müdürü ve imtiyaz sahibi ile haberi sosyal medya hesaplarından paylaşan Antep Baro Başkanı Bektaş Şarıklı, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Diyarbakır Barosu’na bağlı avukat Hanefi Kandemir’in de aralarında bulunduğu dört kişi hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

MA’da yer alan habere göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Terörle Mücadele Müdürlüğü Siber Suçlar Bürosu’nca hazırlanan araştırma raporu doğrultusunda baroların açıklamasının yer aldığı haberde, söz konusu hakimin açık ismi yazılarak “görevli hakimin kimliği belirtilerek terör örgütlerine hedef gösterme” suçlamasıyla ilgili kişiler hakkında soruşturma açtı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında soruşturma başlatılan kişilerin kimlik ve adres tespiti yapılarak ifadelerinin alınması için İl Emniyet Müdürlüğü’ne talimat verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da bir dairede patlama: Yaralılar var
Sonraki Haber
Ömer İğret kendisinden ayrılan kadın ile annesini öldürdü