Ana SayfaDünyaManş Denizi’nde mülteci teknesi battı: Aynı aileden dört Kürt hayatını kaybetti

Manş Denizi’nde mülteci teknesi battı: Aynı aileden dört Kürt hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Fransa’dan Manş Denizi yoluyla Britanya’ya geçmeye çalışan mülteci teknesinin batması sonucu aynı aileden aralarında iki de çocuğun bulunduğu dört Kürt mülteci yaşamını yitirdi. Ailenin 15 aylık bebeğinin ise bulunamadığı bildirildi.

Fransa’dan Manş Denizi yoluyla Britanya’ya geçmeye çalışan mülteci teknesi battı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, 27 Ekim’de batan tekneden dört Kürt mülteci hayatını kaybetti, 15 kişi de kurtarıldı.

Ölenlerin İran’ın Irak sınırı yakınlarındaki Serdeşt kentinden geldikleri ve aynı aileden oldukları belirtiliyor.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Rasoul Iran-Nejad (35 yaşında), Shiva Mohammad Panahi (35 yaşında), Anita (9 yaşında) ve Armin (6 yaşında).

Ailenin 15 aylık olan bebeği Artin’e ise ulaşılamadığı belirtildi.

“Ailesine daha iyi bir gelecek sunabilmek için…”

Haberde BBC muhabiri Jiyar Gol’un aktarımlarına da yer verildi:

Rasoul’ün halen Dunkirk’de olan bir mülteci arkadaşıyla telefonla görüştüm. Bana ailenin Türkiye’den 7 Ağustos günü ayrıldığını, daha sonra bir gemiyle İtalya’ya geçtiklerini, son olarak da bir ay kadar önce otomobille Fransa’ya kadar geldiklerini anlattı.

İnsan kaçakçılarına 24 bin euro ödemişlerdi.

Rasoul’ün, memleketi Serdeşt’teki erkek kardeşi de telefon görüşmemizde, kardeşinin ailesine daha iyi bir gelecek sunabilmek için her şeyini satıp savarak yola çıktığını anlattı.

“Manş Denizi çocuk mezarına dönüşmemeli”

Konuyla ilgili açıklama yapan Britanya Başbakanı Boris Johnson, ölenlerin yakınlarına baş sağlığı dileyerek “Fransa yetkililerine bu dehşet verici olayın soruşturulmasında her türlü desteği vereceğimizi bildirdik. Korumasız insanları kurban seçerek bu tehlikeli yolculuklara çıkaran acımasız suç şebekelerini çökertmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Mültecilerle dayanışma çalışmaları yürüten Care4Calais adlı yardım örgütü yaptığı ise açıklamada “Can kayıpları Fransa ve Britanya’da iktidardakiler için alarm zili olmalı” dedi.

Bir diğer yardım kuruluşu Save The Children da Londra ile Paris arasında zor durumdaki ailelerin güvenliğini garantileyecek bir ortak plan geliştirilmesi çağrısı yaparak, “Manş Denizi çocuk mezarına dönüşmemeli” ifadesini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Füsun Demirel’in yönettiği ‘Şişman Güzeldir’ CKM’de
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayıları hızla yükseliyor