Ana SayfaGüncelSuruç Anması’nda darp edilen 37 kişiye dava açıldı

Suruç Anması’nda darp edilen 37 kişiye dava açıldı

HABER MERKEZİ – Ankara’daki Suruç Katliamı anmasında polislerce darp edilerek gözaltına alınan 37 kişi hakkında, dava açıldı. Polisler de gençlerin kendilerini darp ettiğini iddia ederek şikayette bulundu.

Ankara Güvenpark’ta Suruç Katliamı’nın 5’inci yılı dolayısıyla yapılacak anma için Kızılay Meydanı’nda toplanan gençlik örgütleri üyelerine müdahale eden polis, 37 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan kişiler, polis aracında ve emniyette darp edilmiş, bir kişi yüz felci geçirirken, birçok kişinin kaburgası ve kolu kırılmıştı.

Bunun dışında gözaltına alınan ve kırık veya beyin travması şüphesiyle Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edilen dört kişi, ayrıca hastane içerisinde özel güvenlik birimleri ve polislerin saldırısına maruz kalmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame doğrultusunda 37 kişi hakkında dava açıldı.

İddianamede gözaltına alınan 37 kişi, “Kanuna Aykırı Toplantı ve Yürüyüşlere Silahsız Katılarak İhtara Rağmen Kendiliğinden Dağılmama, Görevi Yaptırmamak İçin Direnme, Kamu Malına Zarar Verme” ile suçlanıyor.

İddianamenin kabul edilmesiyle Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada yedi polis, darp edildiklerini öne sürerek 37 kişiden şikayetçi oldu.

Davanın ilk duruşması 10 Mart 2021 tarihinde Ankara 33. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MİT TIR’ları davasında 27 sanığa ceza yağdı
Sonraki Haber
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları tutuklandı