Ana SayfaGüncelTanık Leyla Güven’in ismini polis baskısıyla vermiş

Tanık Leyla Güven’in ismini polis baskısıyla vermiş

HABER MERKEZİ – DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in yargılandığı davada aleyhine ifade veren tanık Evindar Oruç, Güven’i tanımadığını itiraf etti. Tanık, gözaltı esnasında polislerin kendisine “Leyla Güven’i teşhis et, savcı sana yardım eder” diyerek yönlendirme yaptığını söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında “örgüt yöneticiliği” iddiasıyla açılan davanın 12’nci duruşması Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Güven’in katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Evindar Oruç ise Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada ilk olarak dinlenen Evindar Oruç, Leyla Güven’i milletvekili olarak tanıdığını, özel olarak tanımadığını, kendisinin PKK ile bağlantısı olup olmadığını bilmediğini ve kendisiyle teması olmadığını söyledi.

Polisin yönlendirmesiyle teşhis yapmış

Oruç, Suriye’de yaralandığını ve ardından tedavi için Türkiye’ye geldiğini belirterek, şunları söyledi:

Leyla isimli bir kadın beni tedaviye götürdü, o da bu Leyla değildir. Ağır yaralanmıştım. İki üç aya yakın yatalaktım. Beni İstanbul’a götürdüler. Benim ifadem alındı ve ifadem 10 saat sürdü. Ben artık ifadeden kurtulmak istiyordum. Benzerlik olduğunu ve beni getiren Leyla’nın 40-45 yaş aralarında olduğunu söyledim.

Sonra ifade devam ederken kolluk güçleri savcının bana yardım edeceğini söyledi. Bana, ‘Sen bu Leyla Güven’i teşhis et savcı sana yardım eder. Her türlü kolaylığı gösterir’ dediler. Bunun üzerine ben de yardım edilsin diye teşhis tutanağını imzaladım. Ben net olarak söylüyorum ki beni İstanbul’a götüren Leyla ile Leyla Güven aynı kişi değildir.

Adli kontrol tedbirinin devamı kararı

Duruşma savcısı gelen belgelere ve tanık beyanlarına diyeceklerinin olmadığını, sanık hakkındaki adli kontrol tedbirinin devamını, varsa tevsii tahkikat yoksa esas hakkındaki mütalaayı hazırlamak üzere dosyanın taraflarına tevdiine karar verilmesi talebinde bulundu.

Güven’in avukatları aleyhe olan hususları kabul etmediklerini söyleyip, adli kontrol tedbirinin kaldırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Güven’in muhakeme işlemlerinde hazır bulunmasını sağlamak amacıyla adli kontrol tedbirinin devamına, aksi yöndeki itirazın reddine, varsa tevsii tahkikat yoksa esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın iddia makamına tevdiine karar verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 18 Kasım’a erteledi.


JinNews

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti
Sonraki Haber
Öğrencisine cinsel istismarda bulunan erkeğe 'iyi hal' indirimli 25 yıl hapis