Ana SayfaGüncel27 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan öğretmene 621 yıl hapis

27 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan öğretmene 621 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Antalya’da 27 öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakmaktan yargılanan öğretmen Mahmut Aydın Köksar’a 621 yıl hapis cezası verildi.

Antalya’da 27 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan öğretmen Mahmut Aydın Köksar’ın karar duruşması Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Sanık Köksar, tutuklu bulunduğu cezaevinde duruşmaya  Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı, cinsel istismara maruz bırakılan öğrencilerin aileleri ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Köksar, üzerine atılı suçlamaları reddederek, beraatına ve tahliyesine karar verilmesini talep etti, iddia makamı ise sanığın cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Köksar’a 26 çocuğa yönelik “tehdit”, “hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanma ile zincirleme şekilde basit ve nitelikli cinsel istismar” suçlarından 621 yıl hapis cezası verdi.

Sanığın bir öğrenciye “cinsel istismar” suçundan da beraatına karar veren heyet, Köksar’ın öğretmenlikten men edilmesine hükmederken, yargılama sürecinden pişmanlık göstermemesi nedeniyle de indirim hükümlerini uygulamadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hasta tutuklu Sıtkı Pektaş hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Yağmura, zamana ve vatana