Ana SayfaDünyaAlmanya’da da ‘Ülkücü hareket yasaklansın’ talebi

Almanya’da da ‘Ülkücü hareket yasaklansın’ talebi

HABER MERKEZİ – Fransa’da Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerinin yasaklanmasının ardından, Almanya’da Sol Parti de Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun faaliyetlerinin yasaklanmasını istedi.

Almanya’da muhalefetteki Sol Parti, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun (ADÜTF) yasaklanmasını talep etti.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

Federal Hükümet derhal Fransa örneğini izlemeli ve bu ülkedeki ‘Bozkurtların’ çatı örgütü olan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nu (ADÜTDF) yasaklamalı.

ADÜTDF bünyesindeki yaklaşık 170 yerel dernek ve 7 bin üyesiyle en büyük aşırı sağcı, anayasa düşmanı örgütlerden biridir.

Kürtlere, Ermenilere, Alevilere, Yunanlara ve Yahudilere karşı tahriklerle Almanya’da kutuplaşmaya ve parçalanmaya hizmet ediyorlar.

Bozkurtlar, İslamcı iktidar partisi AKP’nin koalisyon ortağı olan, sağcı Türk partisi Milliyetçi Hareket ile ve farklı düşünenleri takip eden ve terörize eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çevresinin bir bölümüyle yakından ilişkilidir. İslamcı ve faşist örgütlere sıfır tolerans gösterilmelidir.

Yeşiller ve AfD de yasaklanmasını istedi

Yeşiller Partili Milletvekili Cem Özdemir, Irene Mihalic ve Konstantin von Notz da Almanya Yazıişleri Ağı’na konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekilleri “Federal Hükümet ultramilliyetçi Türk örgüt Bozkurtları yasaklamak zorunda” diyerek örgütün Erdoğan’ın “kolu olduğunu” savundu.

Hareket üyelerinin “nefret yaydığını, insanları tehdit ettiğini ve şiddet eylemlerine katıldığını” ifade eden üç milletvekili, konunun partiler üstü olduğunu vurgulayarak Alman Federal Meclisi’nde “Bozkurtların yasaklanması için” diğer partilerle ortak bir inisiyatif geliştireceklerini söyledi.

Sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Meclis Grup Başkanı Alexander Gauland da “Bozkurtları” “Erdoğan’ın aşırılık yanlısı askerleri” olarak niteledi.

Grubun yasaklanmasının Almanya açısından gecikmiş bir karar olduğunu söyleyen Gauland “Fransa burada demokrasi ve özgürlük mcüadelesi bakımından bir örnek oluşturuyor” diye konuştu.

Fransa’da yasaklanmıştı

Fransa hükümeti de ülke sınırları içindeki Ülkü Ocakları’nın faaliyetlerini yasaklamıştı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Bozkurtların aşırı agresif bir grup” olduğunu söyleyerek, ‘Bozkurtlar Hareketi’nin’ yasaklandığı duyurmuştu.

Söz konusu yasaklanma kararı sonrası Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, böyle bir hareket olmadığı savunulmuş,  bu isimli bir oluşum için “hayal ürünü” nitelemesi yapılmıştı.


  Fransa: Ülkü Ocakları’nın faaliyetleri yasaklandı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ahmet Şık hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle üç ayrı fezleke
Sonraki Haber
Motorine bir zam daha