Ana SayfaGüncelBabacan: Kayyumlar iktidarın halkı cezalandırma yöntemi

Babacan: Kayyumlar iktidarın halkı cezalandırma yöntemi

HABER MERKEZİ – DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, Mardin’de yaptığı konuşmaya 12 yaşındayken öldürülen Uğur Kaymaz’ı anarak başladı, “İktidarın kayyum politikası, aslında kazanamadığı seçimlerde halkı cezalandırma yöntemi haline getirildi” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Mardin 1’inci Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Babacan sözlerine, “12 yaşında 13 kurşun ile aramızdan ayrılan Uğur Kaymaz’ın şehrinden, Mardin’den hepinizi selamlıyorum” diyerek başladı.

Onlar silmeye çalışsa da biz bunu hatırlatacağız. Biz devletin bu ülkedeki her bir çocuğun yaşam hakkını korumak zorunda olduğunu hatırlatmaya devam edeceğiz. Biz çocuklarınızın çatışmasız, şiddetsiz, terörsüz şehirlerde büyütmek için canla başla çalışacağız. Biz iradenize ve tüm seçtiklerinize sahip çıkmak için de buradayız. Biz seçmen iradesine kayyım atanmaması için de buradayız. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için buradayız. Biz bu topraklara ölümü layık görenlere siyaset yolunu kapatanlara karşı da buradayız.”

Türkiye’nin derin bir yönetim krizi yaşadığını belirten Babacan, şunları söyledi:

Adına Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi denen aslında tam bir sistemsizlik olan bu süreçte her birimiz için hayati önemde olan çoğu karar yeterince istişare edilmeden tek bir kişi tarafından alınabiliyor. Tek bir kişi Birleşmiş Milletler’e (BM) gittiğinde dünya 5’ten büyüktür diyenler, Türkiye’nin de 1’den büyük olduğunu unutuyor. Halkımızın yüzde 98’i Türkiye Büyük Milet Meclisi’nde temsil ediliyor fakat pek çok karar bu Meclis’e gelmiyor. Tek bir imza ile milyonları etkileyecek adım atılabiliyor. Türkiye tek bir kişiden ibaret değildir ve Türkiye 1’den büyüktür.

İktidarın kayyum politikasını da eleştiren Babacan, “Halkın iradesi seçme ve seçilme hakkı ayaklar altına alınmış. Seçimler adeta bir aldatmaca haline getirilmiş. Şunu açıkça görüyoruz, iktidarın kayyım politikası, aslında kazanamadığı seçimlerde halkı cezalandırma yöntemi haline getirildi. ‘Bana oy vermezseniz ben de size cezayı kesiyorum’ diyor. Kabul edilebilir bir şey değil. Bizim sözünü verdiğimiz Türkiye’de bağımsız ve tarafsız yargı dışında hiç kimse seçilmiş bir insanı görevden alamayacaktır” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Polisten, İzmir'deki Dayanışma Ağı standına müdahale: İki ESP'li gözaltında
Sonraki Haber
Diyarbakır'da gözaltına alınan öğretmenlerden üçü serbest