Ana SayfaGüncelTürkiye’ye temsilci atamayan sosyal ağlara reklam yasağı

Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal ağlara reklam yasağı

HABER MERKEZİ – Türkiye’ye temsilci atamayan sosyal medya platformlarına reklam yasağı getirilmesini düzenleyen madde Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Böylece, Twitter ve Pinterest’e reklam yasağı geldi.

Türkiye’de 1 Ekim 2020’de yürürlüğe “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un üçüncü aşaması olan “reklam yasağı”, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “7253 sayılı yasa gereği Türkiye’ye resmi temsilci atamayan yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketleri, artık ülkemizden reklam alamayacak” ifadelerini kullandı.

Yaptığı paylaşımlarda Türkiye’ye temsilci atayan sosyal ağ sağlayıcılarına teşekkür eden Sayan, “Hiçbir vatandaşımızın ülkemizde sağlanan hizmetlerden mahrum kalmasını istemiyoruz. Lakin milletimizin verilerini, gizliliğini ve haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız” ifadelerine yer verdi.

Bakan yardımcısı Sayan, henüz Türkiye’ye temsilci atamayan Twitter ve Pinterest ile ilgili olarak ise “Dileriz ki hala temsilcisini bildirmeyen Twitter ve Pinterest de ivedilikle gerekli adımları atarlar” ifadelerini kullandı ve “Yükümlülüğe uymamakta ısrar eden sosyal ağların bant genişliğinin daraltılması en son istediğimiz yol” dedi.

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren yasayla, YouTube, Facebook, Twitter, Instagram ve TikTok gibi yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye’de yetkili en az bir gerçek veya tüzel temsilci belirlemek ve verilerini Türkiye’de barındırmakla yükümlü kılınmıştı.

Türkiye’ye temsilci atamayan veya temsilcilik açmayan sosyal medya platformlarına ilk aşamada 10 milyon, ikinci aşamada 30 milyon olmak üzere toplam 40 milyon lira para cezası kesilmişti.

VKontakte, YouTube, TikTok, LinkedIn ve Dailymotion Türkiye’de temsilcilik açma kararı almıştı. Facebook da dün yaptığı açıklamada Türkiye’ye temsilci atama sürecinin başlatıldığını duyurmuştu.

Türkiye’de çok sayıda kullanıcısı olan Twitter ve Pinterest gibi şirketler ise henüz temsilcilik açıp açmama konusunda açıklama yapmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkan Elçi'den Hrant Dink'in anısına: 'Taş avlulu evin kadınları'
Sonraki Haber
Diyarbakır beyaza büründü