Ana SayfaGüncel“Bir Nefes Daha”: Nisan Dağ’a Estonya’dan En İyi Yönetmen ödülü

“Bir Nefes Daha”: Nisan Dağ’a Estonya’dan En İyi Yönetmen ödülü

HABER MERKEZİ – Nisan Dağ, ikinci filmi “Bir Nefes Daha” ile dünya prömiyerini yaptığı 24. Tallinn Black Nights Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

İlk filmi Deniz Seviyesi ile birçok ödül kazanan Nisan Dağ’ın ikinci uzun metraj filmi “Bir Nefes Daha” (When I’m Done Dying), Estonya’nın başkenti Tallinn’de yapılan 24’üncü Black Nights Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Nisan Dağ, yazıp yönettiği Bir Nefes Daha ile festivalde En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

Ödülün açıklamasında “Yönetmenin vizyonu, tutkusu ve kişiliği, oyuncuların muhteşem performanslar sergilediği bu sürükleyici, tutkulu ve çarpıcı yeni filmde parlıyor” ifadelerine yer verildi.

Nisan Dağ ise ödül konuşmasında, bağımsız film yapmanın zorluklarına rağmen kendisine destek olan herkese teşekkür ederek, aldığı bu ödülün yola devam etmek için kendisine cesaret ve güç verdiğini ifade etti.

‘Bir Nefes Daha’ hakkında

Çekimleri 2019’da gerçekleşen filmin başrollerini Oktay Çubuk ve Hayal Köseoğlu paylaşıyor.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Eren Çiğdem, Ushan Çakır, Müfit Kayacan, Ayris Alptekin, Görkem Kasal ve Kürşat Alnıaçık yer alıyor.

Yönetmen kadınların seslerini güçlendirmeyi hedefleyen bağımsız yapım şirketi Solis Film yapımı olan Bir Nefes Daha’nın yapımcılığını Müge Özen, Jessica Caldwell, Yağmur Ünal, Jim Wareck ve Kanat Doğramacı üstleniyor. Filmin Almanyalı ortak yapımcısı ise Dorothe Beinemeier.

Nisan Dağ

Bir Nefes Daha, İstanbul’un çetin mahallesi Karaçınar’da yaşayan genç rapçi Fehmi’nin müzik hayallerine giden yolda, onu iniş çıkışlı bir yola sokan bonzai bağımlılığıyla verdiği savaşı anlatıyor.

Fehmi, farklı bir çevreden gelen ve eski bir DJ olan Devin’e aşık olunca, bu iki kayıp ruh hiç beklenmedik şekillerde birbirlerine ilham verirler.

Rap parçalarının altyapılarına, Türkiye’nin önde gelen rapçilerinden Da Poet’in imza attığı filmde, hikaye anlatımının da bir parçası olan rap sözleri ise Hayki ve Ohash tarafından yazıldı.

Filmdeki animasyon sahneleri ise Hamburglu sanatçılar Sabina Kim ve Nils Andersen tarafından hazırlandı.

Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği henüz bilinmeyen filmin festival yolculuğu devam edecek.


Karınca Sinema Servisi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 62 milyona ulaştı
Sonraki Haber
Balinalar ve nefes tutmanın sırları