Ana SayfaGüncelHDP ‘İş ve Aş Buluşmaları’nın startını verdi

HDP ‘İş ve Aş Buluşmaları’nın startını verdi

HABER MERKEZİ – ‘İş ve Aş Buluşmaları’na Diyarbakır’da başlayan HDP’nin Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, ülkenin yaşadığı ekonomik krize dikkat çekerek, “Halk yokluk, işsizlik içinde borç altında. Biz her yerde yurttaşlarımızı dinleyerek dertlerini Ankara’ya taşıyacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ‘İş ve Aş Buluşmaları’nın ilkini Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

HDP Diyarbakır il binasında düzenlenen basın toplantısına, HDP’nin Ekonomi Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Ekoloji Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez ile milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Necdet İpekyüz ve Semra Güzel katıldı.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, ülkenin derin bir ekonomik kriz yaşadığını, buna pandeminin de eklenmesiyle birlikte halkın ekonomisinin alt üst olduğunu belirterek, Saray’ın pandemi döneminde yurttaşları aç, açıkta ve güvencesiz bıraktığını dile getirdi.

Paylan, Saray’ın pandemi döneminde kaynakları savaşlara ve yandaşlara ayırdığını vurguladı:

Sarayın ve yandaşlarının ekonomisi tıkırında ama halkın ekonomisi vahim durumda. İktidar rakamlarla oynayarak ekonominin iyi gittiğini ve işsizliğini yüzde 12’de olduğuna inanmamızı istiyor. Oysa memlekette on milyon vatandaş işsiz ve büyük çoğunluğu açlık sınırında yaşıyor. Esnaf iflasın eşiğinde, çiftçiler tarlalarını ekemiyor ama sarayın ekonomisi tıkırında.

‘Çaresiz değiliz’

Bu yoksulluk karşısında iş ve aş buluşmaları başlattıklarını kaydeden Paylan, 2021 yılı boyunca Türkiye’nin her yerinde yurttaşları dinleyeceklerini söyledi.

İlk olarak Diyarbakır’ın işçisini dinlemeye geldiklerini belirten Paylan, “Diyarbakır’ın kadının, gençlerinin dertlerini dinlemeye geldik. Bölgede işsizlik yüzde 50’nin üzerinde. Diyarbakır’da her iki kişiden birinin işsiz olduğunu biliyoruz” dedi.

“Bütün Türkiye şunu bilsin, çaresiz değiliz” diyen Paylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HDP’nin ekonomi politik masaları olarak sahaya çıktık. Yurttaşlarımız için bıçak kemiğe dayanmış durumda. Pandemide ikinci dalgadayız yine işçiyi yokluğa mahkum etmeye çalışıyorlar. Memlekette iki tür ekonomi var. Bir sarayın ekonomisi, onların bir derdi yok. Yağda, balda, börekteler, alemde, eğlencedeler. İki halkın ekonomisi var. Halk yokluk, işsizlik içinde borç altında. Biz her yerde yurttaşlarımızı dinleyerek dertlerini Ankara’ya taşıyacağız. Duymayan kulakların duymasını sağlayacağız. Halkın çığlığını Ankara’ya ulaştıracağız. O saraydaki vicdansızlara keyif çatanlara halkın dertlerini ulaştıracağız.

HDP heyeti basın toplantısının ardından KESK Diyarbakır Şubeler Platformu yöneticileriyle Eğitim Sen 1 No’lu Şube’de bir araya geldi.

Heyet, gün içinde DİSK, TTB, SES, KOBİ Derneği ve Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası yöneticileri, Organize Sanayi Bölgesi’nde kadın emekçilerle, Sur Mehmethan Pasajı ve Bağlar Sakarya Caddesi’ndeki esnaflarla bir araya gelecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sağlık Bakanlığı haritasında Alevi köyleri fişlendi
Sonraki Haber
AYM'den ikinci kez Berberoğlu için 'hak ihlali' kararı