Ana SayfaGüncelİmamoğlu’na Kanal İstanbul soruşturması, İBB’den açıklama

İmamoğlu’na Kanal İstanbul soruşturması, İBB’den açıklama

HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul projesine karşı çıktığı için ‘bölücülük’ suçlamasıyla soruşturma açıldığını açıkladı. Bu bilgiyi doğrulayan İBB Sözcüsü Murat Ongun, “İçişleri Bakanlığı tarafından İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul karşıtı afişler nedeniyle inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuk olduğu FOX TV’deki İsmail Küçükkaya’nın programında, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gül’ün konuşmasını çok dikkatle ve ilgiyle izlediğini belirten Akşener, “Hukuka, adalete yönelik konuşmaları inşallah hayata geçebilir ama bu arada Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir soruşturma açılmış” dedi.

İmamoğlu’na açılan soruşturmanın gerekçesinin Kanal İstanbul’a karşı çıkması olduğunu kaydeden Akşener, “Sayın İmamoğlu devlet projesine karşı çıktığından devlete karşı durmak ve bölücülükle suçlanıyor. Ekonomik bir proje bu, iktidara göre ‘çılgın proje’, bize göre korkunç proje” ifadelerini kullandı.

Küçükkaya’nın “Bundan emin misiniz” sorusu üzerine Akşener, İmamoğlu’nun soruşturma açıldığına dair bilgiyi kendisiyle paylaştığını aktardı.

Akşener, “O konuyla (Kanal İstanbul) ilgili vatandaşı bilgilendirdiği için soruşturma açıldı. Soruşturmanın özelliği şu: Devletin projesine, ‘şahsımın’ oluyor, karşı çıkmak bölücülük diyor” diye konuştu.

İBB’den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da Akşener’in bugün FOX TV’de yaptığı açıklamayı doğruladı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Ongun, İçişleri Bakanlığı’nın İmamoğlu hakkında “Kanal İstanbul karşıtı afişler” nedeniyle inceleme başlattığını duyurdu:

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin ekolojik tahribata ve ekonomide büyük zararlara yol açacağını vurguluyor.

Kanal İstanbul’a dair itirazları içeren ve İstanbul’da üst geçit ve köprülere asılan “Ya Kanal Ya İstanbul” afişleri Ağustos ayında polis tarafından sökülmüştü.

Resim

Sosyal medyada afişlerin sökülmesine tepki gösterilmiş ve “Ya Kanal Ya İstanbul” kampanyası başlatılmıştı.

İBB yetkilileri de konuyla ilgili açıklamalarında, “İlgili mevzuat gereği sadece yargı kararı ile gerçekleştirilmesi gereken işlem, hukuki bir süreç başlatmaya gerek duyulmadan yapıldı” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir çocuğa çalıştığı fabrikada işkence eden erkek serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde aktif vaka sayısı 15 milyonun üzerinde