Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadınlardan dokuz dilde ‘Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ çağrısı

Kadınlardan dokuz dilde ‘Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ çağrısı

HABER MERKEZİ – Kadın Anadili Çalışma Grubu, dokuz dilde yayınladıkları video ile “Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diye seslendi.

Kadın Anadili Çalışma Grubu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında dokuz dilde yayınladıkları video ile seslendi.

Kadınlar Gürcüce, Kürtçe, Lazca, Hemşince, Ermenice, Süryanice, Abhazca, Çerkesce ve Türkçe dillerinde “Anadili yaşatır, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” dedi.

Sevgili Dostum,

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde anadilimde sana seslenmek istiyorum. Ana dilidir insanı gerçekleştiren. Emeğimizi, tarihimizi, mücadelemizi, varoluşumuzu haykıran. Anadilimiz içinde biz oluyoruz.

Bir hayat yaşıyoruz ve başka hayatlarla, başka anadilleri ile kesişiyor yolumuz. Acımızı yaşadığımız, umudumuzu paylaştığımız evimizin, bizi birbirimize bağlayanın anadilimiz olduğunu biliyoruz.

Uygulanması için mücadele verdiğimiz ve tarafı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi’nde de belirtildiği üzere, şiddete uğrayan kişilerin ve tanıklarının kendilerini anadilleriyle ifade edebilmeleri için onlara yetkin çevirmenler sağlanması haktır.  Yaşam haktır, anadili haktır. Çünkü; anadili yaşatır! İstanbul Sözleşmesi yaşatır!


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP Sözcüsü: MYK'miz Arınç'ın görüşlerini doğru bulmuyor
Sonraki Haber
AKP'li eski vekil Arslan Disiplin Kurulu’na sevk edildi