Ana SayfaPolitikaSoylu yine erkeklere seslendi: Kadına vuracağına kendine vur

Soylu yine erkeklere seslendi: Kadına vuracağına kendine vur

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yine erkek şiddetine değindi, erkeklere, “Kadına vuracağına kendine vur. Bizi baştan çıkarmasınlar. Biz sorumluluklarımız yerine getireceğiz” diye seslendi. Ayrıca kadın hakları aktivistlerini de hedef alan Soylu, “Bu mesele tabelaya 2 slogan yazmakla çözülmüyor. Dertleri işi odağından ayırmak” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mülki İdare Amirleri Eğitim Semineri’ne katıldı.

Buradaki konuşmasında erkek şiddetine karşı mücadele eden kadınları hedef alan Soylu, “KADES ile çok önemli bir yol aldık. İllaki burada bir cinayet olması gerekli değil. Bizim görevimiz önleyici olmaktır. Bu mesele tabelaya 2 slogan yazmakla çözülmüyor. Dertleri işi odağından ayırmak. Dertleri meselenin özünden saptırmak” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında yine erkeklere seslenen Soylu, “Toplumuz kendi oto-kontrolünü sağlama özelliğine sahiptir. Aile kavramı çok önemli. Kadına vuracağına kendine vur. Bizi baştan çıkarmasınlar. Biz sorumluluklarımız yerine getireceğiz” diye konuştu.

Soylu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne de değinen Soylu, şunları söyledi:

Bildiğiniz gibi 25 Kasım, tüm dünyada ve bizde, kadına yönelik şiddetle mücadele günü olarak ilan edilmiştir. Uluslararası alanda böyle bir gün varsa, demek ki küreseldir ve tüm insanlığı ilgilendirmektedir. Farklı kültürlerde, farklı zamanlarda bu konuda yaşanmış pek çok hadise, pek çok mağduriyet var. Kur’an-ı Kerim’de kız çocuklarının öldürülmemesi, kadınlara güzel davranılması yönünde ayetler, hatta bizatihi Nisa isminde bir sure var. Yine bu konuda bizzat Resulullah’ın hadisi şerifleri, ikazları, kendi hayatındaki örnek davranışları, nezaketi ve hassasiyeti var.

Kolluk güçlerine de kadınların yaptığı şikayetler karşısında ‘acele edin’ çağrısında bulunan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

Gerek kolluk birimlerimiz, gerek mülki idare amirlerimiz böyle bir mesele geldiğinde lütfen tedbir kararı vermekten çekinmesinler ve gecikmesinler. Çünkü sonrasında ‘eyvah’ yetmez. Hatta ‘bu kararları verirken gecikmeyin’ demek bile belki doğru değil, ‘acele edin’. Öyle hassas davranın ki şiddet mağduru bir kadın, sizin yanınızdan asla tedbir alınmamış şekilde çıkmasın. ‘Gittim ama bir şey yapmadılar’ demesin.


  Soylu kadına şiddete karşı erkeklere seslendi: Ayıptır, bir daha yapmayın

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aktif Rasyosu uygulamasına son veriliyor
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.