Ana SayfaGüncelKültür Bakanlığı’ndan müzisyenlere destek projesi

Kültür Bakanlığı’ndan müzisyenlere destek projesi

HABER MERKEZİ – Kültür ve Turizm Bakanlığı, pandemi döneminde geliri olmayan müzisyenlere destek olmak amacıyla proje başlattı. Proje ile haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen sanatçı ve sektör çalışanlarına projeye katkıları karşılığında ödeme yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yunus Emre Enstitüsü, Covid-19 ile mücadele sürecinde, müzisyenleri teşvik etmek amacıyla proje başlattı.

Destek projesi çağrısının başvuru detayları ve başvuru alacak dernek isimleri, YEE’nin internet sitesinde yayımlandı.

Açıklamada “Çağrı konusu bu proje ile haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen sanatçı ve sektör çalışanlarına projeye katkıları karşılığında ödeme yapılarak desteklenmeleri ve aynı zamanda üretilen eserlerin geleceğe aktarılması için dijital bir arşiv oluşturulması amaçlanmaktadır” denildi.

Projeye başvurmak isteyenlerin 16 Aralık’tan itibaren “www.muziksusmasin.com” adresinde yer alan başvuru formunu doldurması, YEE’nin internet sitesinde de isimleri yayımlanan kendisine referans olacak STK’yi seçmesi ve eserin video kaydını “www.muziksusmasin.com” adresindeki ilgili bölüme en geç 25 Aralık’a kadar yüklemesi gerekiyor.

Projenin hiçbir aşamasında herhangi bir başvuru ücreti ve benzeri ödeme, masraf alınmayacak.

Kimler başvurabilir?

  • Sanatçılar: Haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere, işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen müzisyenler (ses ve enstrüman sanatçıları).
  • Sektör çalışanları: Haftalık veya günlük yevmiye ücretiyle çalışan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar başta olmak üzere işini kaybeden veya işleri durma noktasına gelen müzik sektörü teknik vb. çalışanları.

Koşullar

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurmuş ve doğru beyanda bulunmuş olmak.
  • Ses veya enstrüman sanatçısı veya müzik sektörü çalışanı olmak ve geçimini bu yolla temin ettiğine dair bilgi/belge/referans sunmak.
  • Proje kapsamında verilecek tüm kişisel bilgilerin değerlendirme aşamasında kullanılabilmesi için 3. kişilerle paylaşılacağını kabul etmek.
  • Herhangi bir meslek birliğine üye olmamak (MESAM, MSG ve MÜYOBİR meslek birliklerine üye olanlar, üyesi oldukları meslek birlikleri tarafından geliştirilecek projelere dâhil olacak.)
  • 18 yaşından büyük olmak.
  • Birden fazla video kaydı sunan ya da birden fazla projede yer alan başvuru sahiplerine sadece bir kayıt için ödeme yapılacaktır. Sunulan bilgilerde bir yanlışlık tespit edilmesi halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacak.
Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.
  Kültür Bakanlığı: Müzisyenlere bin lira destek verilecek
  Müzisyenlerden sessiz eylem

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19: Dünya genelinde aktif vakalar 20 milyonu geçti
Sonraki Haber
Empire’a göre 2020’nin en iyi 20 filmi