Ana SayfaGüncelAytaç Ünsal gözaltında: İçişleri ve HHB’den açıklama

Aytaç Ünsal gözaltında: İçişleri ve HHB’den açıklama

HABER MERKEZİ – ‘Adil yargılanma’ talebiyle 200 günü aşkın bir süre ölüm orucu eylemi yapan avukat Aytaç Ünsal’ın Edirne’de gözaltına alındığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı, Ünsal’ın ‘yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandığı’ yönünde bir açıklama yaparken, Halkın Hukuk Bürosu “müvekkilimizin sağlığı gözaltında kalmaya uygun değil” dedi.

Avukat Aytaç Ünsal’ın, dün akşam saatlerinde Edirne’de gözaltına alındığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, Ünsal’ın ‘illegal yollardan yurt dışına çıkış yapacağı’ yönünde bir bilgi üzerine gözaltına alındığını iddia etti.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İstanbul ve Edirne Emniyet Müdürlükleri ekipleri; DHKP-C terör örgütü avukat yapılanması içinde yer alan Aytaç Ünsal’ın, hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesi sonrası cezaevine girmemek için illegal yollardan yurt dışına çıkış yapacağı bilgisi üzerine operasyon başlattı.

Ünsal, Edirne’den yurt dışına kaçmaya çalışırken yanında 1’i Afgan uyruklu, 1’i PKK’dan kaydı bulunan 3 göçmen kaçakçısıyla birlikte yakalandı.

Aytaç Ünsal’ın yakalandığı araçta yapılan aramada; Meriç Nehri’nden geçmek için kullanılacak 1 adet bot ile sınırın koordinatlarını gösteren navigasyon cihazı ele geçirildi.

Aytaç Ünsal, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Çağlayan Adliyesi’ndeki makam odasında DHKP-C’li teröristlerce şehit edilmesinin ardından, DHKP-C’nin terör örgütü avukat yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanmış, girdiği cezaevinde başlattığı ölüm orucu sonrası sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Aytaç Ünsal, avukat Ebru Timtik’le birlikte ‘adil bir şekilde yargılanmak’ için ölüm orucuna başlamıştı. Timtik, eyleminin 238’inci gününde, 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti.

3 Eylül’de Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından hakkında ‘iyileşinceye kadar’ tahliye kararı verilen avukat Aytaç Ünsal ise bu karardan bir gün sonra, ölüm orucunun 215’inci gününde eylemini sonlandırmıştı.

HHB: Aytaç’ın sağlığı gözaltında kalmaya uygun değil

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Ünsal’ın sağlık durumunun iyi olmadığına dikkat çekti.

Büromuz avukatı Aytaç Ünsal’ın Edirne’de gözaltına alındığının ve hakkında 48 saat gözaltı kararı olduğunun bilgisi verildi. Aytaç’ın sağlığı gözaltında kalmaya uygun değil hala ölüm orucunun etkilerini taşıyor. Aytaç Ünsal derhal serbest bırakılmalıdır.




Önceki Haber
Yolcular ve gül ağaçları
Sonraki Haber
Bize ırkçılığın sınırlarını çizer misin Başakşehir?