Ana SayfaDünyaAlmanya’da Sol Parti’ye iki kadın eşbaşkan

Almanya’da Sol Parti’ye iki kadın eşbaşkan

HABER MERKEZİ – Almanya Sol Parti kongresinde, ikisi kadın dört kişinin yarıştığı eşbaşkanlık seçimini Janine Wissler ve Susanne Hennig-Wellsow kazandı.

Almanya parlamentosunda grubu bulunan muhalefet partilerinden Sol Parti (Die Linke) daha önce Covid-19 salgını nedeniyle iki kez ertelediği kongresini dijital ortamda gerçekleştirdi.

İki gün süren kongrenin son bölümünde partinin yeni yönetim kadrosu ve eşbaşkanlar için seçime gidildi.

Mevcut eşbaşkanlar Katja Kipping ve Bernd Riexinger’in aday olmadığı eşbaşkanlık seçiminde ikisi kadın dört isim yarıştı.

Hessen Eyalet Meclis Grup Başkanı Janine Wissler delegelerin yüzde 84 oranında oyunu, Thüringen Eyalet Meclis Grup Başkanı Susanne Hennig-Wellsow de yüzde 70’ini alarak Sol Parti’nin yeni eşbaşkanları oldu.

Çevrimiçi yapılan kongredeki seçim sonuçları, delegelerin posta yoluyla gönderdikleri oyların ardından kesinlik kazanacak.

Seçimin ardından delegelere teşekkür eden Hennig-Wellsow, iki kadının bir partinin başında bulunmasının kadınların haklarını elde etmeleri için partilerine girmelerini daha da teşvik edeceğini vurguladı.

Ayrıca Hennig-Wellsow, Başbakan Angele Merkel’in partisi ve ortağını kast ederek “CDU ve CSU’yu hükümetten düşüreceğiz” diyerek Eylül ayında yapılacak federal seçimlerde iktidar ortağı olma sözü verdi.

Sol Parti’nin içinde yer aldığı bir hükümetin Almanya’ya çok şey kazandıracağını belirten Hennig-Wellsow, özellikle sağlık sistemi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinde iyileştirmeler yapacaklarını belirtti ve silah ticaretini de sona erdirme sözü verdi.

Diğer yeni eşbaşkan Janine Wissler ise “Sınıflı bir toplumda yaşamak gittikçe daha fazla krize neden oluyor” diyerek, günümüzde zenginlerin daha da zenginleştiğine dikkat çekti.

Wissler, konuşmasının devamında Sol Parti’nin en hızlı şekilde toplum içindeki eşitsizliklere son verecek somut bir reform programını hazırlayacağını kaydetti.

Almanya’da seçim takvimi yaklaşıyor

Almanya’da Eylül ayında federal meclis seçimleri yapılacak.

Şu anda muhalefette bulunan Sol Parti, 2017’de yapılan seçimlerde yüzde 9,2 oy oranına ulaşarak federal mecliste temsil edilmeye hak kazanmıştı.

Partinin yeni eşbaşkanları oy oranını iki haneli sayılara yükseltmek istiyor.

Son yapılan anketlere göre, Sol Parti’nin Almanya genelinde yüzde 8 dolayında oy oranı bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
IndieWire’a göre 21. yüzyılın en iyi komedi dizileri
Sonraki Haber
İzmir'de trans kadınlara saldırıp, sosyal medyada yayımladılar