Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİzmir’de trans kadınlara saldırıp, sosyal medyada yayımladılar

İzmir’de trans kadınlara saldırıp, sosyal medyada yayımladılar

HABER MERKEZİ – İzmir’de bir grup erkek, sokaktaki trans kadınlara arabalarından patlayıcı madde atarak saldırdı, o anın görüntülerini de Tiktok’ta canlı yayımladılar.

İzmir’de trans kadınlar bir grup erkeğin saldırısına maruz kaldı.

Tiktok adlı sosyal medya platformunda “@eyup.ydkrds” hesabından bir grup erkeğin arabayla giderken, yolda bekleyen trans kadınlara saldırdığı görüntüler yayımlandı.

KaosGL.org’dan Yıldız Tar’ın haberine göre, hesabın sahibi Tiktok üzerinden açtığı canlı yayında trans kadınlara arabayla yanlarından geçerken patlayıcı bir madde ile saldırdı.

Saldırı anını canlı yayınlarken “hakkını verdik topların” ifadesini de yazdı. Videoda saldırganların güldüğü de görülüyor.

Saldırıya ilişkin Genç LGBTİ+ Derneği, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “İzmir’deki bu korkunç saldırıdan dolayı çok üzgünüz. Mağdurlarla başta hukuki açıdan olmak üzere elimizden gelen dayanışmayı göstermek isteriz. Kendilerine veya yakınlarına ulaşabilmemiz için bu tweeti paylaşabilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

Dernekten avukat Mahmut Şeren de, saldırının hedefindeki trans kadınlara ulaşmaya çalıştıklarını ve sürecin takipçisi olduklarını vurguladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya'da Sol Parti’ye iki kadın eşbaşkan
Sonraki Haber
Yaşadığı coğrafyayı düşsel bir evrene dönüştüren usta kalem: Yaşar Kemal