Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Mobbingin bir başka versiyonu’: Hemşirelere 500 kere “ben salağım görev yerimi terk ettim” yazma cezası

‘Mobbingin bir başka versiyonu’: Hemşirelere 500 kere “ben salağım görev yerimi terk ettim” yazma cezası

HABER MERKEZİ – Antalya’da iki hemşireye nöbet sırasında görev yerinde olmadığı gerekçesiyle 500 kere “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazma cezası verildi. Verilen cezaya tepki gösteren SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, “İş yerlerimizde uygulanan mobbinglerin bir başka versiyonudur” diyerek sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Antalya’da Kumluca Devlet Hastanesi’nde görev yapan iki hemşireye görev yerini terk ettiği gerekçesiyle Başhekim Ayşegül Alkan tarafından 500 kere “Ben salağım görev yerimi terk ettim” yazma cezası verildi.

saglikpersonelihaber.net’te yer alan habere göre, aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan fiziki sıkıntılar sonrasında Sağlık Müdürlüğü’nden yetkililer hastaneye bir ziyaret gerçekleştirdi.

Haberde, Başhekim Alkan ziyaret sırasında yetkililerle birlikte bir servise gittiğinde nöbetçi iki hemşirenin yerinde göremediği, nöbetçi hemşirelerin bir hastanın düştüğü bilgisini aldığı için aşağı kata indiği belirtildi.

Bunun üzerine Başhekim Alkan hemşirelere bir A4 kağıda 500 kez “Ben salağım görev yerimi terk ettim” yazma cezası verdi.

“İş yerlerimizde uygulanan mobbinglerin bir başka versiyonu”

Söz konusu verilen cezaya Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdi.

İnsan onuruna ve meslek etiğine yakışmayan bu uygulamayı şiddetle kınadıklarını ifade eden İçöz, “Sağlık emekçilerinin görevlerinden kaynaklı hatalarda uygulanacak yaptırımlar yasalarla belirlenmiştir. Bu yasaları hiçe sayan ya da sağlık emekçilerine karşı baskı unsuru olarak kullanmak ve onları sürekli baskı altında tutmak kabul edilemez” dedi.

Sağlık emekçilerinin ağır çalışma koşullarında çalışırken aynı zamanda hastane yönetimlerinin uyguladığı mobbing ile de yüz yüze kaldıklarını belirten İçöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

Artan iş yükü, sürekli değişen uygulamalar, haksız ve usulsüz denetimler, her gün karşılaşılan sözel, fiziksel ve psikolojik şiddet ile sağlık emekçilerinin motivasyonunu bozmaktadır.

Pandemi ile birlikte mobbing uygulamaları artarken, ne yazık ki sistem bu uygulamalara seyirci kalmakta, doğrudan olmasa da desteklemekte, yaygınlaşmasına ve sürmesine göz yummakta, hatta bazen ödüllendirmektedir.

Kumluca Devlet Hastanesinde yaşanan da yıllarca iş yerlerimizde uygulanan mobbinglerin bir başka versiyonudur.

“Dün olduğu gibi bundan sonrada sağlık emekçilerinin emeğini ve onurunu hiçe sayan uygulamaların, baskıların ve mobbinglerin karşında durmaya devam edeceğiz” diyen İçöz, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.




Önceki Haber
YouTube Türkiye'de temsilcilik açacak
Sonraki Haber
Covid-19 vakalarında artış hızı kesilemiyor, önlemler sıkılaştırılıyor