Ana SayfaGüncelGergerlioğlu’nun OHAL Komisyonu’na yaptığı itiraza 710 gün sonra ret

Gergerlioğlu’nun OHAL Komisyonu’na yaptığı itiraza 710 gün sonra ret

HABER MERKEZİ – HDP’li vekil Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun kamu görevinden ihraç edilmesine ilişkin OHAL Komisyonu’na yaptığı itiraza 710 gün sonra ret cevabı verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekili olmadan önce Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği doktorluk mesleğine geri dönmek amacıyla Meclis OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuru reddedildi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Gergerlioğlu, milletvekili seçilmeden önce de barış ve insan hakları savunucusu olduğunu hatırlatarak, bu bağlamda yaptığı bir paylaşım nedeniyle görevinden ihraç edildiğini söyledi.

OHAL Komisyonu’na itirazının üzerinden 710 gün geçtikten sonra ret kararı verildiğini belirten Gergerlioğlu, “OHAL Komisyonu, ihraç itirazımı, haksız ve hukuksuz şekilde reddetti. Herhangi bir kanıtları da yok. Tek kelime Kürtçe bilmeyen bir Türk’üm ama ‘Kürtçü’ olmakla suçlanıyorum” diye konuştu.

Gergerlioğlu, Komisyon üyelerinin, kararları dolayısıyla bugün yargılanmadığını ancak üzerlerindeki yargı zırhı kalktığında bu kararlarının hesabını vereceklerini söyledi.

İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Gergerlioğlu, 9 Ekim 2016’da sosyal medyada paylaştığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ihraç edilmişti.

Gergerlioğ’nun ihraç edilmesine gerekçe gösterilen paylaşımlardan biri de aşağıdaki ‘mizansen’ fotoğraf.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nedeni 'virüs': Rusya, Antalya ve İzmir'den domates ve biber sevkiyatını yasakladı
Sonraki Haber
Eğitim Sen’de görev dağılımı yapıldı