Ana SayfaGüncelGelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a silahlı saldırı: Kim ne dedi?

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ’a silahlı saldırı: Kim ne dedi?

HABER MERKEZİ – Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ silahlı saldırıya uğradı. Saldırıya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Failler hukuk önünde hesap verecek” dedi. Muhalefet partilerinden ise saldırıyı kınayan açıklamalar geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a evinin önünde silahlı ve sopalı saldırı düzenlendi.

Saldırının ardından Özdağ hastaneye kaldırıldı.

Saldırıyı Twitter üzerinden duyuran Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, şunları ifade etti:

Davutoğlu: Türkiye’yi yönetenlerin açıklama yapmış olmaması utanç vericidir

Özdağ’ın saldırıya uğramasının hemen ardından açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Bugün terör Ankara sokaklarına inmişse, bunun adına siyasi terör deriz ve gerekenin yapılmasını herkesten bekleriz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine göre her türlü gelişmenin birinci derece sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır” diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan “açık ve net bir açıklama beklediklerini söyledi.

Hiçbir şekilde sessiz kalınamayacak bir siyasi terörle karşı karşıyayız. Kamera kayıtları vardır, istihbaratları vardır, hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. Türkiye’de siyasilere dönük bu tip saldırılara izin verilirse, sorumlusu Cumhurbaşkanıdır.

Davutoğlu, Özdağ’ı ziyaret ettiği hastane çıkışında da açıklama yaptı.

“Türkiye’yi daha otoriter bir rejime yöneltmeye çalışırlarsa bilsinler ki, bir daha bu ülkede dikta rejimlerine izin vermeyeceğiz” diyen Davutoğlu, liderlerden saldırıyı kınadıklarını belirten bir açıklama beklediklerini vurguladı.

Saldırıyı duyar duymaz yaptığım açıklamada Sn. Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunmuştum. Bizim birinci dereceden muhatabımız Sn. Cumhurbaşkanı’dır. Şu ana kadar 10 saat geçti. Bugün bu saldırılar yaşanırken 10 saat Türkiye’yi yönetenlerin açıklama yapmış olmaması utanç vericidir.

Valilik: Saldırganların yakalanmalarına ilişkin çalışma yürütülüyor

Ankara Valiliği de Özdağ’ın uğradığı saldırıya ilişkin Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Gül: Failler hukuk önünde hesap verecek

Bu arada Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, saldırıya ilişkin Twitter üzerinden “Failler hukuk önünde hesap verecektir” açıklamasını yaptı.

HDP: Özdağ’a yönelik saldırıyı kınıyoruz

Öte yandan Hakların Demokratik Partisi (HDP) STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu, silahlı saldırıya uğrayan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Özdağ’a yönelik bugün gerçekleştirilen çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve Özdağ’a acil şifalar diliyoruz. Bu saldırıyı muhalefete ve demokratik siyasete, iktidara karşı ortaya çıkan alternatif arayışlara yönelik bir saldırı olarak nitelendiriyoruz. Söz konusu saldırının tam da siyaseti ve siyasetçileri hedef gösteren yaklaşımların rutin hale geldiği ve sorumluların aklandığı bir dönemde gerçekleştirilmesi tesadüf değildir.

Bu tarz saldırılar Türkiye’de demokratik siyasetin ne kadar zor koşullarda yürütüldüğünün de göstergesidir. Nefret söylemini kullanan, toplumu kutuplaştırıp gerginlik yaratan iktidar bloğu bu saldırının müsebbibidir. Birimize değil hepimize karşı gelişen bu tür saldırıları durdurmanın yolu da ortak hareket etmektir. Siyaseti zehirleyen, ülkeye siyasetsizliği dayatan ve insanların kendisini ifade etmesinin önünü kapatan koşullara bir an evvel son verilmelidir. Bu saldırının faillerinin ortaya çıkarılmaması, iktidarın bu konudaki sorumluluğunu ağırlaştıracaktır.

Kılıçdaroğlu’ndan Özdağ’a geçmiş olsun telefonu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Selçuk Özdağ’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP’den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun, evinin önünde saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ’ı telefonla aradığı ve saldırıya ilişkin bilgi aldığı da belirtildi.

Akşener’den Soylu’ya çağrı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise İstanbul’da esnaf ziyareti sırasında Özdağ’a yapılan saldırıyı kınayarak şunları söyledi:

Sayın Süleyman Soylu’yu göreve davet ediyorum. Bu saldırganların derhal yakalanmaları ve haklarında hukuki işlem başlatılmasını talep ediyorum. Çünkü genelde bu tür saldırganların yaptığı yanına kar kalıyor Türkiye’de. Benim evim basılmıştı, saldırganların tümü beraat etti.

Karamollaoğlu: Hedef fikir özgürlüğü

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Twitter’dan paylaştığı mesajda şunları söyledi:

Bugün peş peşe gerçekleşen, fikir ve düşünce özgürlüğünü hedef alarak endişe uyandıran bu saldırıların faillerinin ve azmettiricilerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum.




Önceki Haber
Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu'na saldırı
Sonraki Haber
Sanatçılardan videolu çağrı: Hrant Dink’i bulunduğumuz yerde anıyoruz