Ana SayfaToplumsal CinsiyetMelek’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

Melek’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

HABER MERKEZİ – Kendisine işkence eden Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunup, hayatta kalan Melek İpek’in tutukluluğuna yapılan itiraz Sulh Ceza Hakimliği’nce reddedildi.

Melek İpek, kendisine saatlerce işkence eden ve defalarca kez ölüm tehdidinde bulunan evli olduğu Ramazan İpek’e karşı özsavunmada bulunmuştu. Bunun sonucunda Ramazan İpek ölürken, Melek işkenceden yaralı olarak kurtulmuştu.

Saatlerce işkenceye ve cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ifadesinde belirtmesine rağmen çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Melek’in 8 ve 6 yaşlarında iki kız çocuğu var.

31 yaşındaki Melek ifadesinde, birçok kez karakola başvurup koruma kararı almak istediğini, ancak Ramazan İpek’in büyük kızının doğumundan sonra “Sen koruma kararı aldırırsan ben karakolda ifade verir çıkarım, döndüğümde seni de bu çocuğu da öldürürüm” diyerek tehdit ettiğini de belirtmişti.

İfadesinde işkenceyi her detayıyla anlatmasına rağmen tutuklanan Melek’in avukatları, geçtiğimiz Cuma günü Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdikleri dilekçe ile tutukluluğa itiraz etti.

İtirazı değerlendiren Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği ise Melek’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Öte yandan kadın hakları savunucuları “Özsavunma haktır yargılanamaz” diye vurgulayarak, Melek’in serbest bırakılması için çağrılarını sürdürüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Yılmaz'a 'Afrin paylaşımından' beraat
Sonraki Haber
Tacettin Çakan evli olduğu Aygül'ü öldürdü