Ana SayfaToplumsal CinsiyetDersim’de kadınlar Gülistan Doku için yürüdü: Bir buçuk yıldır faili koruyorsunuz

Dersim’de kadınlar Gülistan Doku için yürüdü: Bir buçuk yıldır faili koruyorsunuz

HABER MERKEZİ – Dersim’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için bir araya gelen kadınlar, valilik binasına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Burada konuşan abla Aygül Doku, ‘yetkililere’ “Gülistan Doku’yu korumadınız, bir buçuk yıldır faili koruyorsunuz” diye seslendi.

Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı örgütlü mücadeleye” sloganıyla Seyit Rıza Meydanı’nda açıklama yaptı.

Açıklamaya, 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku da katıldı.

Açıklamanın ardından Doku’nun annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku’nun da aralarında bulunduğu kadınlar valiliğe kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Vali Ali Özkan ile görüşmek için oturma eylemi yapan Doku ailesine, valiliğin makamında olmadığı söylendi.

Abla Doku, valilik ve adliye binası önüne kardeşi Gülistan Doku’nun fotoğrafını ve karanfil bıraktı.

Bir buçuk yıldır Gülistan’ı aradıklarını belirten abla Aygül Doku, bu sürede Zaynal Abarakov’un 24 saat bile gözaltına alınmadığını söyledi ve ekledi:

Bugün dünya kadınlar günü değil mi? Ben de Tunceli Savcılığına, Türkiye’nin adaletine şunu diyorum; Siz bir buçuk yıldır Gülistan Doku’yu korumadınız. Bir buçuk yıldır faili koruyorsunuz. Bu karanfilleri size bırakıyorum. Bu da sizin utancınız olsun.

Açıklamanın ardından Doku ailesi, savcılık ile bir görüşme gerçekleştirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
8 MART | Van'dan Diyarbakır'a her yer mor: İktidarı kadın direnişiyle gerileteceğiz
Sonraki Haber
Zonguldak'ta ekmek zammına iptal