Ana SayfaDünyaTemsilciler Meclisi başkanlığına yeniden Pelosi seçildi

Temsilciler Meclisi başkanlığına yeniden Pelosi seçildi

HABER MERKEZİ – Demokrat Partili Nancy Pelosi, ABD Temsilciler Meclisi başkanlığına yeniden seçildi.

ABD’de son iki yılda Başkan Donald Trump ile yaşadığı tartışmalarla gündemden düşmeyen Demokrat Partili Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi başkanlığına yeniden seçildi.

Kongre’de yapılan oylamada Pelosi, seçimi 209 oy alan Cumhuriyetçi rakibi Kevin McCarthy’e karşı 216 oyla kazandı.

80 yaşındaki Pelosi’nin, 20 Ocak’ta Trump’tan başkanlık görevini devralacak olan Demokrat Partili Joe Biden’ın Corona virüsü salgınıyla mücadele ve ekonomiyi canlandırma önlemlerine tam destek vermesi bekleniyor.

DW Türkçe’deki habere göre Pelosi, Kongre’deki oylama sonrasında yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle 360 bin ABD’linin yaşamını yitirdiğini ve milyonlarca kişinin işini kaybettiğini belirterek, önceki nesillerin görmediği büyük sınama ve zorluklar karşısında sorumluluk üstlendiklerini kaydetti.

Pelosi, “En acil önceliğimiz, Corona virüsünü yenmeye devam etmek olacak. Yeneceğiz” diye konuştu.

Nancy Pelosi, 2007-2011 yılları arasında da Temsilciler Meclisi başkanlığı görevinde bulunmuş, bu görevi üstlenen ilk kadın olmuştu.

Geçtiğimiz Kasım ayındaki seçimlerle yenilenen Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar ellerindeki çoğunluğu korumuş ancak sandalye kaybına uğramıştı.

Kongre’nin diğer kanadı olan Senato’da ise Cumhuriyetçilerin ellerindeki çoğunluğu koruyup korumayacağı, Başkanlık seçim sonuçlarına Georgia eyaletinde yapılan itirazın resmen sonuçlanması sonrasında belli olacak.




Önceki Haber
Evrensel'e sarı, kırmızı, yeşil şal görüntüsü gerekçesiyle para cezası
Sonraki Haber
KESK: 2021 yılı için dayatılan 'toplu sözleşme' derhal yenilenmeli