Ana SayfaCezaevleri17 yaşındaki gencin cezaevinde şüpheli ölümü

17 yaşındaki gencin cezaevinde şüpheli ölümü

HABER MERKEZİ – Beş gün önce tutuklu yargılandığı davada tahliye edilen, ancak başka dosyadan yeniden tutuklanan 17 yaşındaki Kadir Aktar’ın cezaevinde yaşamına son verdiği iddia edildi.

17 yaşındaki Kadir Aktar, geçtiğimiz yıl İstanbul Bağcılar’da bir polisin hayatını kaybettiği, bir polisin de yaralandığı olayda cinayet faili Serdar Baltalı ile birlikte tutuklanan dört isimden biriydi.

‘Kasten öldürmeye yardım etme’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüse yardım etme’ suçlamalarıyla yargılandığı davanın 16 Şubat’taki son duruşmasında tahliye edilen Aktar, serbest bırakıldığı günün gecesinde başka bir dosyadan arandığı iddia edilerek tekrar gözaltına alınıp, tutuklandı.

Ardından ise tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’ndeki koğuşunda intihar ettiği iddia edildi.

DHA’nın haberine göre sağlık ekipleri, 17 yaşındaki gencin intihar sonucu öldüğünü tespit ettiğini yazdı.

Ancak Kadir Aktar’ın avukatı Ahmet Atalay, “Olay saat 17.00-17.30 sularında gerçekleşmesine rağmen bize neden saat 21.00’da haber veriliyor” diyerek, müvekkilinin ölümündeki şüphelere dikkat çekiyor.

Kadir Aktar’ın Temmuz 2020’de gözaltında işkence gördüğüne dair görüntüler basına yansımıştı.

Evrensel’den Meltem Akyol’a konuşan avukat Atalay, “Maltepe Cezaevi’ni aradım, kurum müdürü ‘yemek bırakmışlar, alınmamış, kapıdan kontrol etmişler, Kadir’i asılı olarak bulmuşlar’ dedi. Dediklerine göre ‘çarşafla kendini asmış’. Cezaevine gitmek için yoldayken Adli Tıp Kurumuna götürüldüğünü öğrendik ve oraya geçtik” diye belirtti.

Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştirilen otopsi ön raporuna göre Kadir Aktar ası sonucu hayatını kaybetti, ancak bacaklarında ve kollarında iç kanama bulguları var.

Avukat Atalay, “Kadir’in buralardan birtakım darbelere maruz kaldığı tespit edilmiş. Ancak ana rapor çıktığında göreceğiz. Bu çocuk 17 yaşındaydı, 17. Ve kendini asacak birisi değildi” dedi.

“Önce tahliye oluyor, sonra cezaevine gönderiliyor ve intihar ettiği haberini alıyoruz” diyen avukat Atalay, gelecek otopsi raporu sonrası pek çok sorunun da yanıtlanacağına dikkat çekerek, ailenin de kendisinin de bu olayın aydınlanması için gereken özeni göstereceklerine vurgu yaptı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Anadili Günü: HDK, HDP ve İHD'den açıklama
Sonraki Haber
Kürt rapçilerden anadili için feat