Ana SayfaGüncelFotoğraflarla: Boğaziçi direnişi 100. gününde

Fotoğraflarla: Boğaziçi direnişi 100. gününde

HABER MERKEZİ – Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanmasına yönelik protestoların 100. gününde açıklama yapan akademisyenler,  ‘kayyum uygulamasının’ üniversiteyi tahrip ettiğini belirterek, yaşamın her alanında atanmışlara karşı birlik olunması gerektiği çağrısında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla başlatılan eylemler bugün 100. gününde.

Bu uygulamaya tepki gösteren akademisyenler de rektörlük binasına sırtlarını dönerek gerçekleştirdikleri eylemleri sürdürüyor.

Güney Kampüs Meydanı’nda bir araya gelen akademisyenler, bir kez daha rektörlük binasına sırtlarını dönerek, 100’üncü güne dair açıklama gerçekleştirdi.

Öğrencilerin de katıldığı açıklamada konuşan Endüstri Mühendisliği Öğretim Görevlisi Kuban Altınel, üniversite etrafına mezunların ve basının alınmadığı fakat ağır silahlı polislerin kol gezdiğini söyledi.

Kayyum uygulamasının üniversiteyi tahrip ettiğine dikkat çeken Altınel, protestolar sürecinde yüzlerce öğrencinin gözaltına alındığını ve onlarcasının tutuklandığını hatırlatarak, tüm itirazlarına rağmen üniversitenin seçtiği rektör atamasının hala gerçekleşmediğini ifade etti.

Ülke üniversitelerine örnek olan Cinsel Tacizi Önleme Komisyonumuzun koordinatörü maddi nedenler ileri sürülerek ücretsiz izne çıkarıldı. Komisyonun faaliyetleri alanının uzmanı olmayan, atanmış rektör yardımcısının denetimine bırakıldı. Komisyon fiilen işlevsiz hale getirildi. Üniversitemizin hiçbir komisyonuna danışılmadan öğretim üyelerinin lojmanlarının yıkılması kararı da tüm diğer kararlar gibi konunun öznesi olan bizlere e-posta aracılığı ile bildirildi.

Tüm hukuksuzluklara karşı demokratik taleplerini kullanarak mücadeleye devam edeceklerini belirten Altınel, yaşamın her alanında atanmışlara karşı birlik olunması gerektiği çağrısında bulundu.




Önceki Haber
Buldan’dan 128 milyar dolar tepkisi: Saray’a haciz gönderin
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a '128 milyar' sorusu: Bal gibi cevap vereceksin