Ana SayfaGüncel5 bin imza ile Melih Bulu istifaya çağırıldı

5 bin imza ile Melih Bulu istifaya çağırıldı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi mezunları, topladıkları 5 bin imza ile rektör olarak atanan Melih Bulu’yu istifaya çağırdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Ocak’ta Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanmasını protesto etmek amacıyla başlatılan eylemler devam ediyor.

Protestolara destek veren akademisyenlerin rektörlük binası önünde başlattıkları nöbet eylemi 70’inci gününde sürerken, Boğaziçi Üniversitesi İçin Mezunlar Girişimi (BÜİM) de 5 bin imza ile Bulu’yu istifaya çağırdı.

Akademisyenlerin eylemi sonrası BÜİM, 5 bin mezunun imzaladığı açıklamayı nöbetlerin de yapıldığı Üstün Ergüder Meydanı’na sererek kamuoyu ile paylaştı.

“Melih Bulu bir an önce görevinden istifa etmeli”

5 maddeye yer verilen açıklamayı mezunlar adına iki kişi okudu.

Açıklamada, “Kamunun yüksek yararı ve üniversite kurumunun işlevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için, katılımcı ve demokratik bir seçimin önünü açmak üzere, Melih Bulu’nun bir an önce görevinden istifa etmesini talep ediyoruz” denildi.

“Bu mücadele halkın vicdanında da çoktan kabul görmüş bir mücadeledir. Melih Bulu bu sese kulak vermelidir” denilen açıklamada, özerk üniversite taleplerini hukuk mücadelesiyle de sürdüren öğretim görevlilerinin, rektör atamasına ve yeni fakülte açılmasına karşı Danıştay’da açtıkları davaların da takipçisi olacakları vurgulandı.

Basın açıklamasıyla birlikte üzerinde imzacıların isim ve mezuniyet yıllarının bulunduğu listeyi Güney Meydan’da rektörlük önüne yayarak sergileyen BÜİM, bildiri metnini ve imza kampanyasını ilgili tüm kurumlara ve milletvekillerine ileteceklerini duyurdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Musa Anter Davası: Zamanaşımına 15 ay kaldı
Sonraki Haber
Avrupa İlaç Ajansı: AstraZeneca'nın faydası riskinden fazla