Ana SayfaToplumsal CinsiyetAleyna Çakır davası: Uygun kadını darp ettiğini itiraf etti

Aleyna Çakır davası: Uygun kadını darp ettiğini itiraf etti

HABER MERKEZİ – Ankara’da şüpheli şekilde yaşamını yitiren Aleyna Çakır’ın evine zorla girilmesine ilişkin Ümitcan Uygun hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ankara’da Haziran 2020’de intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın evine zorla girilmesine ilişkin baş şüpheli Ümitcan Uygun hakkında açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, Aleyna’nın annesi Hatun Esen, babası Mehmet Esen, ağabeyi Himmet Esen ile aile avukatı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Kadın Kolları Başkanı ile çok sayıda kadın katıldı.

‘Uyuşturucu bulundurma ve kullanma’ suçundan tutuklanan Ümitcan Uygun duruşmaya, Sincan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada konuşan Uygun üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Polise verilen ilk ifade ile mahkeme heyetine verdiği ifadenin çelişmesi üzerine heyet ile Aleyna’nın avukatı, Uygun’a sık sık sorular sordu.

Heyete sunduğu çelişkili ifadelerde Aleyna’yı darp etmediğini iddia eden Uygun, çapraz sorguda kadını darp ettiğini itiraf etti.

Aleyna’nın öldüğü gece fail ile birlikte kadının evine giden Enes Özdemir de mahkemede tanık olarak dinlendi.

Özdemir de çelişkili beyanlarda bulundu. Uygun’un olay günü alkollü olduğunu söyleyen Özdemir, çelişkili beyanlarının tespit edilmesinin ardından failin Aleyna’ya küfür ettiğini, tokat attığını ve bayılmasına sebep olduğunu itiraf etti.

Özdemir, kadın bayılınca Uygun2un Aleyna’nın telefonundan İnstagram hesabını açarak canlı yayın başlattığını ve orada “Öyle yapılmaz böyle yapılır” dediğini aktardı.

Sanık avukatı Hayri Çağatay Cengiz, müvekkiline atılan suçlamaları reddetti.

Davaya müdahil olmak isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına duruşmada hazır bulunan Meliha Bulukçuoğlu’nun talebi heyet tarafından reddedilirken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatlarının müdahillik talepleri kabul edildi.

Aleyna’nın avukatı Umur Yıldırım, tanık Enes Özdemir, Aleyna Çakır ve sanık Ümitcan Uygun’un HTS kayıtlarının incelenmesi talebinde bulundu.

Yıldırım, Uygun’un, kadının telefonunu kendi izni dışında alarak yine İnstagram hesabını izni dahilinde olmadan girip canlı yayın başlatmasına ilişkin ayrı bir soruşturma başlatılmasını ve ek iddianame hazırlanmasını talep etti.

Aleyna’nın avukatlarından İrem Esra Kömürcü Altın da “öldürmeye teşebbüs suçu”nun işlendiğinin kabul edilmesini ve dosyanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti.

Altın, talebinin reddedilmesi halinde olayın işlenme biçiminin göz önünde bulundurularak “Canavarca hisle kasten yaralama” suçundan yargılama yapılmasını talep etti.

Aleyna’nın avukatı Kömürcü Altın’ın taleplerinin reddine karar veren heyet, HTS kayıtlarının incelenmesine karar verdi. Heyet, bir sonraki duruşmayı 28 Mayıs tarihine erteledi.

Duruşmanın ardından Aleyna’nın avukatları ve ailesi adliye önünde açıklama yaptı.

“‘Kadın cinayetlerine dur’ deyin”

Burada konuşan KCDP avukatı Kömürcü Altın, Aleyna’nın tehdit ve baskı sonucu ifadesini geri çektiğini belirterek, astım hastası olduğu bilindiği halde nefessiz bırakılmak istendiğini ve darp edildiğini söyledi. Altın, davanın takipçisi olacaklarını yineledi.

Ardından konuşan Aleyna’nın babası Mehmet Esen de bu davanın peşini bırakmayacaklarını belirterek, “Çocuğumu öldürdü o da o delikte çürüyecek. Herkes çektirdiğinin cezasını çekecek. Çocuklarımız çakallar için canından olmasın. Bizim canımızı yaktı onların da canı yansın. Onlara yardım ve yataklık edenler de yargılansın” dedi.

Anne Hatun Esen de kızını çok özlediğini ve hayatta olmasını çok istediğini belirterek, “Analar, bacılar ağlamasın, yanmasın yürekler. ‘Kadın cinayetlerine dur’ deyin. Biz yorulduk, dayanacak gücümüz kalmadı. Benim ciğerim yanıyor” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsel istismar faili serbest bırakıldı, polis 'çocuğu öpmek taciz değil' dedi
Sonraki Haber
Beşiktaş Belediyesi işçileri de greve gidiyor