Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki kadına şiddet uygulayan Bozaslan hakkında ‘basit yargılama’ talebi

İki kadına şiddet uygulayan Bozaslan hakkında ‘basit yargılama’ talebi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen kadını şiddete maruz bırakan, şiddetin gerçekleştiği evin sahibi kadını da ölümle tehdit eden Mehmet Hanifi Bozaslan’ın beraati talep edildi. Gerekçe ise failin ‘anksiyete bozukluğu ve panik atağı’ olduğu iddiası.

İstanbul’da kendisinden ayrılmak isteyen kadını 9 Aralık 2020’de şiddete maruz bırakan, şiddetin gerçekleştiği evin sahibi kadını ölümle tehdit eden Mehmet Hanifi Bozaslan hakkında 1 yıl 10 aydan 8 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Bozaslan’ın, “Basit yaralama” ve “Tehdit” suçlarından 10 aydan 3 yıla kadar hapsi istendi.

Fail erkeğin ev sahibi kadına yönelik “Hakaret” , “Kişilerin huzur ve sükununu bozma” ve “Tehdit” suçlarından ise 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi, Bozaslan hakkındaki yargılamanın basit yargılama usulü ile yapılmasına karar verdi.

Taraflardan dosya üzerinden beyanlarının sunulmasının istenmesi üzerine Bozaslan avukatı Sedat Çakar aracılığıyla dosyaya savunmasını sundu.

Savunma dilekçesinde, ayrıldığı kadına yönelik işlediği ‘kasten yaralama’ suçu hariç, diğer suçların hiçbirini kabul etmedikleri ifade edildi.

Dilekçede şöyle denildi:

Kamera kaydından da görüleceği üzere müvekkilin hareketlerinin hayatın olağan akışı içerisinde akli sağlığı ve dengesi yerinde olmadığı açıkça görülecektir. Müvekkil zaten bunların nasıl yaşandığını hatırlamamaktadır ve pişmanlık duymaktadır. Psikolojik olarak rahatsızdır. Anksiyete bozukluğu ve panik atak vardır ve bu hususlarla ilgili olarak reçete ve belgeleri sunmuştuk. Zaten bunca denli uzun bir ilişki içerisinde müştekilerin bu durumu bilmemelerinin imkanı olmamakla birlikte müvekkil de tanışıklıklarında dile getirmiştir.

Bozaslan’ın dilekçesinde, müşteki kadına “hiçbir tehdit, hakaret ve kişilerin huzur ve sükununu bozma” eyleminde bulunmadığı, diğer müşteki kadının söylediklerinin ise “gerçeklikten uzak ve soyut olduğu, sahte hesaplardan atılan mesajların da sanığa ait olmadığı” anlatıldı.

Öte yandan ayrıldığı kadının avukatı Ayşegül Mermer de sanıktan şikayetçi olduklarını, iki kadının da soruşturma aşamasında birçok defa hakaret ve tehditlere maruz kaldıklarını belirterek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Hakimin tarafların sunduğu dilekçeler üzerinden değerlendirme yaparak ileriki günlerde karar vermesi bekleniyor.




Önceki Haber
Gergerlioğlu’na götürülen bere ‘kar maskesi olarak kullanılabilir’ gerekçesiyle cezaevine alınmadı
Sonraki Haber
Mahkeme tutuklamadı, cinsel istismar ve şiddet faili yurt dışına kaçtı