Ana SayfaEğitimBoğaziçi direnişi: İçeridekilere abluka, dışarıdakilere gözaltı

Boğaziçi direnişi: İçeridekilere abluka, dışarıdakilere gözaltı

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltı ve tutuklama operasyonlarını protesto etmek isteyen öğrenciler engellendi. Kampüs içinde bir araya gelenlerin dışarı çıkmasına engel olan polis, desteğe gelen öğrencileri ise gözaltına aldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki ‘kayyum rektör’ eylemleri nedeniyle gözaltı ve tutuklama operasyonlarını protesto etmek isteyen öğrenciler polis şiddetine maruz kaldı.

Üniversite öğrencileri, bugün Güney Kampüs kapısının önünde, arkadaşlarının tutuklanmasına ve “tüm antidemokratik uygulamalara” karşı eylem çağrısı yapmıştı. İstanbul Valiliği ise bu çağrı sonrası, “eylem yasağını” hatırlatan bir açıklama yayımlamıştı.

Öğrencilerin açıklama için üniversiteden çıkmalarına izin vermeyen polis, desteğe gelen öğrencilere de Etiler’de müdahale etti.

Boğaziçi Dayanışması, polisin çok sayıda öğrenciyi gözaltına alındığını duyurdu. Mezopotamya Ajansı, gözaltı sayısının 30 olduğunu aktardı.

 

Diğer yandan üniversite içinde bir araya gelerek kampüs kapısı önüne gelmek isteyen öğrencilerin önü de kapı girişinde polis ve özel güvenlik görevlileri tarafından kesildi ve dışarı çıkmalarına izin verilmedi.

Engele rağmen yürüdüler

Bunun üzerine öğrenciler, rektörlük binasına doğru yürümek istedi. Önleri polis tarafından kesilen öğrenciler tüm engellemelere rağmen rektörlük binası önüne kadar yürüdü.

“Kayyum rektör defol, üniversiteler bizimdir” sloganları atan öğrencilerin bekleyişi devam ediyor.

Okulun dışında dayanışma için toplanan gençlik örgütlerine de müdahale eden polisin, burada da bir kez daha gözaltı yaptığı öğrenildi.

Şu ana kadar gözaltına alınan öğrencilerin sayısı tam olarak bilinmiyor.

İstanbul Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü’nden ise şu ana kadar yaşananlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

29 Ocak Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen ve Melih Bulu’nun rektörlüğe atanmasına karşı başlatılan protestoların bir parçası olan sergi etkinliğinin ardından üniversite öğrencilerine yönelik gözaltı operasyonu gerçekleşmişti.

Gözaltına alınan beş öğrenciden dördü yapılan savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilmişti.

İki öğrenci Türk Ceza Kanunu’nun 216/1 Maddesini oluşturan “Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklanmış, diğer iki öğrenci için ise ev hapsi kararı verilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü salgınında vaka sayısı 103 milyonu aştı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.