Ana SayfaGüncelErciş Belediye Eşbaşkanı Çiçek’e iki yıl bir ay hapis cezası

Erciş Belediye Eşbaşkanı Çiçek’e iki yıl bir ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Van’ın Erciş Belediye Eşbaşkanı Bayram Çiçek’e yargılandığı davada ‘örgüte yardım etmek’ iddiasıyla iki yıl bir ay hapis cezası verildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla dava açılan Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Bayram Çiçek, Belediye Meclis üyeleri Erhan Akbaş ve Abdulkerim Akbaş’ın yargılandığı davanın karar duruşması Van 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya  tutuksuz yargılanan Eşbaşkan Çiçek katılırken Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar da salonda hazır bulundu.

Duruşmada hakkında ‘eşbaşkanlık’ iddiasıyla isnat edilen suçlamalara ilişkin konuşan Çiçek, eşbaşkanlık görevini yürütürken örgütten talimat alındığı beyanlarına tepki göstererek, şunları söyledi:

Ben herhangi bir talimatı kimseden almadım. Partinin tüzüğünde Eşbaşkanlık var. İdari soruşturmaya konu olmayan eşbaşkanlığın adli soruşturmaya konu olmasını kabul etmiyorum. Eşbaşkanlık HDP’nin radikal demokrasi ve eşit temsiliyet anlayışı gereğince partinin kurulduğu günden bugüne savunduğu bir ilkedir. Bu hususun örgüt üyeliğine delil sayılması hukuka aykırıdır. Beraatımı talep ediyorum.

Bayram’ın ardından savunma yapan meclis üyeleri de isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Ardından söz alan Çiçek’in avukatları ise, eşbaşkanlığın suç olmadığını belirterek Çiçek’in beraatını istedi.

Savunmaların ardından mahkeme ‘örgüt üyeliği’nden cezalandırılmaya yer olmadığını fakat deliller kapsamında ‘örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçunu’ sabit görerek Bayram Çiçek ve Abdulkerim Akbaş’a 1’er yıl 13’er ay hapis cezası verdi.

Mahkeme meclis üyesi Erhan Akbaş’ın ise beraatına karar verdi.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
33 dokunulmazlık fezlekesi Meclis Adalet Komisyonu’nda
Sonraki Haber
‘Diriliş Ertuğrul’u ti’ye alan gazeteci Candemir hakkında takipsizlik