Ana SayfaGüncel33 dokunulmazlık fezlekesi Meclis Adalet Komisyonu’nda

33 dokunulmazlık fezlekesi Meclis Adalet Komisyonu’nda

HABER MERKEZİ – 33 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekeler Meclis Adalet Komisyonu’na sevk edildi.

Meclis’e gelen 33 dokunulmazlık fezlekesi Meclis Adalet Komisyonu’na sevk edildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, “Dün akşam 33 fezleke Meclis’e ulaştı, içinde HDP’li milletvekilleri de var” dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında bir fezlekenin gelip gelmediği sorusuna karşılık Şentop, bu konuda henüz bir kararın Meclis’e ulaşmadığı yanıtını verdi.

Şentop’un açıklaması sonrası fezlekeler Meclis Adalet Komisyonu’na sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Şubat’ta HDP’li dokuz milletvekili hakkında Kobani soruşturması kapsamında fezleke hazırlamıştı.

Haklarında fezleke hazırlanan HDP miletvekilllerinin isimleri şöyle:

  • HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç ile Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Van Milletvekili Sezai Temelli, Mardin Milletvekili Pero Dundar, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü.

Süreç nasıl işleyecek?

  • Meclis Adalet Komisyonu, fezlekeleri gündeme alma kararı verirse, dosyaların her biri için ayrı bir hazırlık komisyonu oluşturulacak.
  • Hazırlık komisyonlarının aldığı kararlar Karma Komisyon’da görüşülecek. (Bunun için bir aylık süre var).
  • Komisyon’un dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar verirse, dosya Meclis Genel Kurulu’na getirilecek ve nihai karar burada  verilecek.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Oluç Elvan'a seslendi: 128 milyar dolar pandemi ile ilgili hangi kalemlerde kullanıldı?
Sonraki Haber
Erciş Belediye Eşbaşkanı Çiçek’e iki yıl bir ay hapis cezası