Ana SayfaEkolojiİzmir’de sel: Soyer’den ‘evden çıkmayın’ çağrısı

İzmir’de sel: Soyer’den ‘evden çıkmayın’ çağrısı

HABER MERKEZİ – İzmir’de şiddetli yağış sele neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Zorunlu olmadıkça evden çıkılmasın” çağrısı yaptı. Vali Yavuz Selim Köşger de “Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar. Kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacaktır” dedi.

İzmir’de dün gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle kent merkezi ile Dikili, Foça ve Aliağa ilçelerinde sel meydana geldi.

Bölgesel olarak yaşanan sağanak sonucu dereler taştı, cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Birçok işyeri ve evi de su bastı.

Bölgede çalışmalarını sürdüren belediye ve itfaiye ekipleri, suları tahliye ederek olası bir taşkını önlemeye çalışıyor.

‘Evden çıkmayın’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter üzerinden yurttaşlara çağrı yaparak şu ifadeleri kullandı:

İzmir’imiz gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldı. İlçelerimizin ardından merkezde de dereler taştı. Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşerilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz. Birlikte bu afeti de aşacağız.

Çok şiddetli yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Tüm ekiplerimiz görev başında. Zorunlu olmayanlar lütfen trafiğe çıkmasın.

Değerli hemşehrilerimiz, dere taşkınları nedeniyle oluşan su baskınları yüzünden İZBAN, Tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de İzmirlilere hitaben paylaştığı mesajında, “İzmir’e sekiz saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düşmüştür. Bu sebeple bir çok alt geçit ve yollar su baskını nedeniyle tıkalıdır. Lütfen mecbur olmayan vatandaşlar sokağa çıkmasınlar. Kamu çalışanları yarım gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji’nin son değerlendirmelerine göre, yağışların; İzmir, Manisa ve Aydın çevreleri ile Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçelerinde kuvvetli (30-60 kg/m²), İzmir’in güneyi ile Aydın’ın kıyı ilçelerinde (Kuşadası, Söke, Didim) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m²) olması bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elektrikli otomobilde ÖTV 4 katına çıkarıldı
Sonraki Haber
Boğaziçi New York Times’ın gündeminde: Erdoğan kontrol savaşı başlattı