Ana SayfaGüncelSur’da bir cenaze bulundu

Sur’da bir cenaze bulundu

HABER MERKEZİ – Sokağa çıkma yasağı ilan edilen 2015 yılının Aralık ayından bu yana kayıp cenazelerin olduğu Diyarbakır Sur’da, yapılan kazı çalışmaları sırasında bir cenaze bulundu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin Hasırlı Mahallesi’nde süren restorasyon çalışmaları sırasında bir cenaze bulunduğu öğrenildi.

Cenazenin 5 Şubat’ta bulunduğu belirten Mezopotamya Ajansı, Welat Gazetesi’ne konuşan ve adını vermek istemeyen bir şirket çalışanının, Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasında bulunan alanda yapılan kazı çalışmaları sırasında beyaz bir beze sarılı cenaze bulduklarını söylediğini aktardı.

Cenazenin bulunması üzerine olay yerine gelen polislerin kendilerini bölgeden uzaklaştırdıklarını belirten şirket çalışanı, alanın çembere alınarak Adli Tıp Kurumu (ATK) ekiplerinin beklendiğini ifade etti.

Söz konusu şirket çalışanı, iki saatin ardından cenazenin polisler tarafından götürüldüğünü belirtti.

Cenazenin, Sur ilçesinde 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında 106 gün süren çatışmalarda yaşamını yitirenlerden birine ait olduğu tahmin ediliyor.

Hakan Arslan’ın cenazesi 5 yıldır kayıp

Çatışmaların devam ettiği 22 Ocak 2016’da yaşamını yitiren ve Hasırlı Camisi’nin yanında defnedildiği belirtilen Hakan Arslan’ın ailesi, 5 yıldır çocuklarının cenazesini arıyor.

Çocuklarının cenazesinin bulunması için onlarca kez Diyarbakır’a gelen ailenin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı ve İçişleri Bakanlığı’na yaptığı başvurular reddedilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Metropoll’ün seçim anketi: Sadece üç parti barajı geçebiliyor
Sonraki Haber
Bursa'da iş cinayeti: İnşaattan düşen işçi hayatını kaybetti